- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, în urma întâlnirii cu o delegație a Grupului Renault: „Vreau la Mioveni un Muzeu Dacia care să reflecte atașamentul puternic al românilor față de acest brand național”

02 Nov, 21:33 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu a avut o întâlnire importantă cu o delegație a Grupului Renault. Aceștia au discutat despre planurile de investiții în România.
Marcel Ciolacu, în urma întâlnirii cu o delegație a Grupului Renault: „Vreau la Mioveni un Muzeu Dacia care să reflecte atașamentul puternic al românilor față de acest brand național”

Premierul Marcel Ciolacu a primit la Guvern o delegație a Grupului Renault, cu care a vorbit despre planurile de extindere a investițiilor în România, potrivit informațiilor transmise de profit.ro.

Marcel Ciolacu, întâlnire de afaceri cu o delegație a Grupului Renault

Adaptarea la tehnologiile verzi ale viitorului, preocuparea pentru lansarea de noi modele sunt argumente solide pentru dezvoltarea industriei auto, cu o contribuție semnificativă în economia României, după spusele lui Marcel Ciolacu.

„Adaptarea la tehnologiile verzi ale viitorului, preocuparea pentru lansarea de noi modele sunt argumente solide pentru dezvoltarea industriei auto, cu o contribuţie semnificativă în economia României.

Dacia este un brand naţional cu istorie, dar şi cu viitor. Susţinem economia românească! I-am asigurat pe investitorii francezi că vor primi sprijinul Guvernului pentru a-şi consolida proiectele aici, în România.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu Grupul Renault
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Grupul Renault, sursa foto: profit.ro

Am salutat cu toții ideea colegei Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale și deputat de Argeș, de a avea la Mioveni un Muzeu Dacia care să reflecte atașamentul puternic al românilor față de acest brand național”, a scris Ciolacu într-o postare de pe rețelele de socializare, în urma întâlnirii.

Citește și: Dacia Spring se reînnoiește anul viitor! Va avea parte de un face-lift și de schimbări importante ale aspectului

Dacia Spring, printre cele mai populare mașini electrice

Amintim că potrivit raportului DataForce, 1.376.273 de vehicule cu sisteme de propulsie complet electrice au intrat în circulație în primele nouă luni din 2023, potrivit Capital.ro.

În urma acestor vânzări, cota de piață a mașinilor electrice a urcat la 14% din totalul înmatriculărilor de autoturisme. În plus, prin cele mai populare modele se află chiar Dacia Spring.

Astfel, în clasamentul primelor 10 cele mai bine vândute mașini electrice din Europa se află două modele Tesla, două Volkswagen și două modele produse în China, unul dintre acestea fiind Dacia Spring.

Pe primul loc se află Tesla Model Y, cu un preț de 46.490 de euro. Modelul a fost livrat într-un număr de 180.496 de unități, cu o creștere de 125% față de 2022. Tesla Model Y nu este numai liderul topului vânzărilor de mașini electrice, ci și pe prima poziție în clasamentul vânzărilor în general.

Pe următorul loc se află Volkswagen ID.4, cu un preț de 51.955 de euro. Modelul a fost înmatriculat în 60.250 de exemplare în primele nouă luni din acest an, înregistrând o creștere de 68,5, conform sursei.

Vezi și: Rabla pentru electrocasnice se schimbă! Marcel Ciolacu are planuri mari. Ce își vor putea cumpăra românii cu aceste vouchere