- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Incredibil! Turiștii au votat, pentru al treilea a consecutiv, această țară europeană ca fiind cea mai bună destinație!

22 Oct, 16:16 • Oprea Alina
Țara europeană care a câștigat premiul pentru cea mai bună destinație pentru al treilea an consecutiv este Portugalia datorită peisajelor impresionante pe care le oferă turiștilor, dar și pentru infrastructa și istoria largă pe care o deține.
Incredibil! Turiștii au votat, pentru al treilea a consecutiv, această țară europeană ca fiind cea mai bună destinație!

Dacă dorești o destinație de vis, Portugalia este alegerea perfectă. Această țară a cștigat, pentru al treilea an consecutiv, premiul pentru cea mai bună destinație turistică din Europa în cadrul World Travel Awards. Portugalia își merită locul, întrucât oferă turiștilor o istorie largă pe care o are în spate, alături de peisajele impresionante care îți taie respirația. Bineînțeles, această țară impresionează și prin infrastructura bine pusă la punct și modernă. Mai mult decât atât, fiind situată la marginea Atlanticului, acest factor este considerat un plus pentru această țară, astfel că turștii optează și pentru insulele din apropiere.

Citește și: Românii trebuie să-și reprogrameze vacanțele. Wizz Air anulează toate cursele spre această destinație în luna octombrie

Insula Madeira, destinație de vis!

Portugalia este recunoscută șți pentru insulele sale, astfel că Insula Madeira este una dintre cele mai des alese destinații pentru turiști. Aceasta este considerată a fi bijuteria Oceanului Atlantic. În anu 2023 a fost desemnată ca fiind cea mai bună destinație de croazieră în cadrul World Cruise Awards, fiind a doua oară consecutiiv când această insulă câștigă acest premiu. A devenit celebră în ultimii ani, astfel că turiștii au grijă ca ceea ce aleg în materie de croazieră, care a devenit foarte populară în ultimii ani, să includp și Insula Madeira, pentru că frumusețea oferită de peisajele Insulei sunt de-a dreptul uluitoare.

Destinatie Portugalia
Destinatie Portugalia

Numărul turiștilor din croazieră pentru Insula Madeira a crescut considerabil în sezonul 2022-2023, astfel că s-a înregistrat un total de 557.824 de călători care au onorat țărmurile din Madeira.

Bineînțeles, focusul nu este doar asupra acestei insule, pentru că Portugalia are o gamă variată de city-break-uri pe care le poți alege, precum Lisabona, Porto, dar și escapade pe plajele din Algarve. Mai mult decât atât, Portgalia este recunoscută și pentru aventurile din natură în Azore, potrivit Cancan.

Citește și: Ministerul de Externe a emis alertă de călătorie pentru o destinație tranzitată anual de milioane de români. Este cod roșu de vreme severă