Știri externe

Jocul care a creat isterie globală și a devenit cel mai căutat cuvânt de pe Google

09 Dec, 09:18 • Cornel Ghimeșan
Cel mai căutat cuvânt pe Google la nivel global, dar și în SUA este „wordle”. Acesta este un joc care a iscat isterie la nivel global și a generat milioane de căutări în motorul de căutare
Jocul care a creat isterie globală și a devenit cel mai căutat cuvânt de pe Google

Cuvântul „wordle” se află pe primul loc ca fiind cel mai căutat termen Google la nivel global și în SUA în 2022, relatează BBC. Oamenii au căutat în acest an noi definiții de cuvinte în Google, căutând termeni precum tacit, cacao și foray, impulsionați de Wordle, informează Mediafax.

Căutările au fost dezvăluite de gigantul tehnologic în raportul său anual Year in Search. Lansat de inginerul de software american Josh Wardle în 2021, simplitatea jocului a generat o pasiune în masă. Utilizatorii au la dispoziție maximum șase încercări pentru a ghici cuvântul zilei. Este întotdeauna un cuvânt din cinci litere, iar cuvântul este același pentru toată lumea.

Citește și: Ce majorări de pensii și salarii intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Categoria de angajați care va avea 4.000 de lei salariul minim

Wordle a devenit atât de popular încât căutările pe Google de la jucătorii care căutau răspunsuri au afectat alte tendințe de căutare de top pe Google. Șapte dintre primele 10 definiții de cuvinte căutate în 2022 au fost răspunsuri Wordle, inclusiv cacao, homer, canny, foray, trove, saute și tacit.

Care sunt celelate căutări din topul Google

Moartea reginei Elisabeta a II-a, în septembrie, a intrat în top cinci în ceea ce privește interesul global pentru căutări la nivel mondial. Ucraina a fost al treilea cel mai căutat termen.

În ceea ce privește celebritățile, Johnny Depp a ajuns în fruntea topului de căutare în rândul actorilor, în urma procesului de defăimare intentat de acesta împotriva lui Amber Heard în timpul verii. Depp a fost urmat de Will Smith, care a ținut prima pagină a ziarelor după ce l-a pălmuit pe Chris Rock în direct pe scenă, în fața a milioane de telespectatori care au urmărit gala premiilor Oscar.

Jocul care a creat isterie globală și a devenit cel mai căutat cuvânt de pe Google
Johnny Depp

Serena Williams a apărut pe locul doi în topul celor mai căutați sportivi din SUA, fiind în centrul atenției datorită anunțului de retragere și a furtunii mediatice care a urmat ultimelor momente petrecute de Williams la ultimul său turneu US Open. Iar utilizatorii Google din SUA au arătat un interes deosebit pentru îmbogățirea rapidă. Numerele jocurilor de loterie Mega Millions și Powerball s-au aflat pe primele 10 locuri în topul căutărilor de interes în SUA și la nivel global.

Alte articole: Lista companiilor austriece din România. Ce mari instituții ar putea fi boicotate de români, după ce Austria nu a votat aderarea la Schengen

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult