- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

La un pas de Al III-lea Război Mondial! Kremlinul explodează la decizia Germaniei de a livra Ucrainei tancurile Leopard

25 Jan, 13:32 • Cornel Ghimeșan
Decizia lui Olaf Scholz de a livra Ucrainei tancuri Leopard a fost criticată dur de opoziția din Germania care a avertizat asupra faptului că Rusia nu va primi bine acest lucru, iar un al Treilea Război Mondial ar putea izbucni.
La un pas de Al III-lea Război Mondial! Kremlinul explodează la decizia Germaniei de a livra Ucrainei tancurile Leopard

La un pas de război mondial. Guvernul lui Olaf Scholz a decis să livreze Ucrainei tancurile Leopars, decizie care a iscat un val de critici din partea opoziției din Germania. Cei care au criticat decizia lui Scholz au subliniat faptul că ca daca Germania livrează tancurile, Kremlinul nu va fi fericit și astfel ar putea izbucni un război mondial între Rusia și Alianța Nord Atlantică. De asemenea, aceștia au subliniat că majoritatea cetățenilor nu susține livrarea de armament, anunță Mediafax.

Alte articole: Adevăratul motiv pentru care românii din diaspora nu vor să se întoarcă acasă! Sociologul Mirel Palada: „Diferența dintre noi și țările dezvoltate era foarte mare”

„Furnizarea de tancuri Leopard reprezintă depăşirea unui nou tabu şi ne aduce mai aproape de al treilea război mondial, mai degrabă decât să aducă pacea în Europa. Decizia Germaniei de a fi în continuare parte în război nu beneficiază de niciun fel de majoritate în rândul populaţiei”, a afirmat Dietmar Bartsch, liderul grupului Partidul Stângii (Die Linke, opoziţie) din Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

„Furnizarea de tancuri riscă să conducă la o catastrofă”, a atras atenţia Dietmar Bartsch, potrivit agenţiei DPA şi site-ului Tagesschau.de, anticipând că Ucraina va solicita ulterior avioane de vânătoare şi alte tipuri de armament ofensiv.

Gernamia provoacă Rusia. La un pas de un război mondial

Guvernul Olaf Scholz plănuiește să furnizeze Ucrainei tancuri de tip Leopard 2, este vorba de cel puțin o companie de tancuri de tip Leopard 2A6, cocret 14 vehicule blindate. De asemenea, Guvernul va autoriza furnizarea de tancuri de fabricaţie germană de către naţiuni aliate, conform unor oficiali germani citaţi de publicaţia Der Spiegel.

Deciziile, care ar urma să fie supuse aprobării Bundestagului în cel mai scurt timp posibil, se e aliniază acordului făcut cu Statele Unite, care au presat insistent Germania pentru a furniza capabilităţi militare avansate Ucrainei. Berlinul a obţinut de la Washington angajamentul de a furniza tancuri ultramoderne Ucrainei. Germania s-ar putea confrunta cu un val de critici din cauza numărului mic de vehicule livrate. În primă fază, Germania a fost reticentă în ceea ce privește furnizarea de capabilităţi militare avansate şi semnificative Ucrainei. Acest lucru trebuie interpretată prin prisma eforturilor de evitare a unui conflict direct între NATO şi Rusia.

„Trebuie să evităm ca acest conflict să devină un război între Rusia şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord”, a afirmat săptămâna trecută cancelarul Olaf Scholz.

Kremlinul a avertizat marţi Germania, potrivit postului german NTV, că eventuala furnizare de tancuri Leopard Ucrainei va avea consecinţe şi „nu va aduce nimic bun pentru viitorul relaţiilor bilaterale”.

Citește și: Țiriac investește în panouri fotovoltaice pentru apartamentele de lux din Nordul Capitalei. Investiția se ridică la milioane de euro

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult