- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Legea care interzice carnea de câine, aprobată de parlamentul Coreei de Sud. Ce pedeapsă riscă cei care sacrifică patrupedele 

09 Jan, 17:18 • Adrian Popovici
Carnea de câine, o delicatesă în Coreea de Sud, a fost scoasă în afara legii după votul parlamentului de la Seul. Astfel, fermele și restaurantele care acum vând carnea patrupedelor sunt obligate să-și transforme activitatea în următorii trei ani.
Legea care interzice carnea de câine, aprobată de parlamentul Coreei de Sud. Ce pedeapsă riscă cei care sacrifică patrupedele 

Carnea de câine este considerată o delicatesă de către generațiile mai în vârstă din Coreea de Sud dar, odată cu trecere timpului, consumarea acestui tip de carne a devenit din ce în ce mai puțin popular, acest lucru reflectându-se acum și în legislația din această țară, transmite CNN.

Parlamentul Coreei de Sud a adoptat marți un proiect de lege care oprește consumul de carne de câine și care interzice creșterea și sacrificarea acestora, punând capăt practicii tradiționale, asta după ce subiectul a fost amplu dezbătut la nivel național.

Proiectul de lege care vizează interzicerea consumului de carne de câine a avut parte de sprijin bipartizan, asta în condițiile în care viața politică din Coreea de Sud este extrem de divizată. Analiștii cred că acest vot subliniază modul în care atitudinea față de carenea de câine s-a transformat în ultimele decenii, în timpul industrializării rapide a țării.

Legea va interzice distribuția și vânzarea de produse alimentare fabricate sau procesate cu ingrediente care provin din carnea de câine, conform parlamentului sud-coreean.

Carnea de câine, interzisă în Coreea de Sud
Carnea de câine, interzisă în Coreea de Sud

Te-ar putea interesa și: „Hrana bogaților”, cultivată în România! Noul soi de plantă vine cu beneficii pentru sănătate

În ce condiții este interzisă carnea de câine în Coreea de Sud?

Cu toate acestea, clienții care consumă carne de câine sau produse conexe nu vor fi pedepsiți. Asta ce înseamnă că legea îi va viza, în mare parte, pe cei care lucrează în această industrie, cum ar fi crescătorii sau vânzătorii de câini.

Conform proiectului de lege care a trecut de votul parlamentarilor, oricine sacrifică un câine pentru hrană poate fi pedepsit cu până la trei ani de închisoare sau amendat cu până la 30 de milioane de woni coreeni (aproximativ 23.000 de dolari). De asemenea, oricine crește câini pentru a fi mâncați sau cine achiziționează, transportă, depozitează sau vinde cu bună știință produse din carnea de câine riscă o amendă mai mică și pedeapsa cu închisoarea.

Proprietarii de ferme și  restaurantele care vând carnea de câine  vor avea o perioadă de grație de trei ani pentru a-și închide sau schimba afacerea, potrivit proiectului de lege. Autoritățile locale vor fi obligate să sprijine acești proprietari de afaceri pentru a face o tranziție „stabilă” către alte afaceri.

Proiectul de lege se îndreaptă acum către președintele Yoon Suk Yeol pentru aprobarea finală. Acesta a fost propus atât de partidul de guvernământ al lui Yoon, cât și de principalul partid de opoziție, și a primit sprijin vocal din partea Primei Doamne Kim Keon Hee, care are mai mulți câini și a vizitat o organizație de protecție a animalelor în timpul unei vizite de stat prezidențiale în Olanda.

Citește și: Carne de urs vândută la automat. Cât costă o singură porție