- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

LIVE. Roberta Metsola sprijină aderarea completă a țării noastre la Schengen: Împărtășesc frustrarea românilor

06 Mar, 19:09 • Adrian Popovici
Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a reiterat sprijinul instituțional pentru aderarea completă a României la Spațiul Schengen.
LIVE. Roberta Metsola sprijină aderarea completă a țării noastre la Schengen: Împărtășesc frustrarea românilor

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a subliniat eforturile constante ale instituției pe care o conduce în sprijinul aderării României la Spațiul Schengen într-un interviu pentru Antena 3 CNN.

Roberta Metsola, în vizită la București pentru a participa la Congresul Partidului Popular European, a evidențiat importanța acestui pas pentru consolidarea relațiilor de colaborare și dezvoltarea comună a spațiului european. Astfel, prin susținerea deschisă a aderării României la Spațiul Schengen, Parlamentul European își manifestă încurajarea pentru o integrare mai profundă și mai eficientă a țării noastre în structurile europene.

Te-ar putea interesa și: Roberta Metsola, despre aderarea României la Schengen: „UE nu își face treaba suficient de bine. Este o discriminare”

Roberta Metsola: România îndeplinește din 2007 condițiile pentru Schengen?

Roberta Metsola a explicat că împărtășește frustrarea românilor și a adăugat faptul că țara noastră îndeplinește condițiile necesare pentru aderarea la Spațiul Schengen încă din 2007 și că, din nefericire, România a fost luată „ostatică”.

În ceea ce privește posibilitatea ca Austria să-și schimbe poziția, Roberta Metsola a subliniat faptul că este optimistă, chiar dacă într-o manieră optimistă, că acest lucru este posibil. Ea a subliniat faptul că rezolvarea problemelor cetățenilor europeni reprezintă motivul pentru care se întâlnesc la București liderii Partidului Popular European.

În plus, în ceea ce privește modul în care românii se raportează la Uniunea Europeană, Metsola a explicat faptul că cetățenii sunt cei care trebuie să fie întrebați și că este treaba liderilor din UE să fie transparenți și să explică politicile care sunt implementate și care sunt beneficiile și costurile acestora.

Președinta Parlamentului European subliniază faptul că toate regiunile din Europa sunt reprezentate atunci când a fost întrebată dacă ar trebui să existe o persoană din estul Europei, inclusiv România, aflată într-o poziție de conducere la vârful UE. În plus, în ceea ce privește statele europene, Roberta Metsola explică faptul că războiul din Ucraina a pus multă presiune pe acestea și că este momentul ca contribuția trebuie recunoscută. În plus, ea a dat de înțeles că o astfel de funcție este pregătită pentru un oficial din această zonă.

Roberta Metsola a avut un mesaj direct pentru cetățenii români: „Vă rog să votați!”, făcând trimitere la  alegerile europarlamentare din vară.

Citește și: Întâlnire de proporții la Cotroceni! Iohannis se vede cu Nehammer pentru a discuta intrarea completă a României în Schengen