- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Locuitorii unui oraș din Spania, terorizați de un grup de muncitori români: „Este insuportabil, nu mai putem ieși din case”

22 Jan, 13:22 • Alexe Raluca
Locuitorii din cartierul San José, un cartier din Spania, spun că sunt terorizați la propriu de un grup de muncitori sezonieri români care refuză să se comporte ca într-o comunitate civilizată.
Locuitorii unui oraș din Spania, terorizați de un grup de muncitori români: „Este insuportabil, nu mai putem ieși din case”

Oamenii din San Jose sunt disperați și spun că le e frică să mai iasă pe stradă, fiind nevoiți să se baricadeze în case de teama românilor. Din cauza lor, rata de infracționalitate a crescut alarmant de mult în acea zonă.

Citește și: Cât costă o casă cu trei dormitoare într-un sat din Spania. Românilor nu le-a venit să creadă: „Proprietatea perfectă atât pentru vacanță, cât și pentru viață cu normă întreagă”

Locuitorii unui oraș din Spania, terorizați de un grup de muncitori români

Principalele plângeri ale oamenilor vin din zona cunoscută sub numele de „Apartamentele Marchizului”, unde locuitorii afirmă că situația devine tot mai gravă și, uneori, „aproape insuportabilă”.

Reclamațiile legate de infracțiuni motivate de ură au cunoscut o creștere semnificativă, iar birourile de poliție se confruntă cu probleme în gestionarea situației. Agenții de poliție desfășoară activități de supraveghere cu prezență sporită, însă aceasta pare a fi insuficientă în anumite momente. Vecinii românilor susțin că se simt amenințați și că situația devine tot mai tensionată pe zi ce trece. Primăria orașului spaniol admite că depune eforturi pentru a gestiona situația, dar întâmpină dificultăți.

„Într-o zi o să regretăm, când o să se întâmple o nenorocire”, au declarat locuitorii din Almendralejo, care trăiesc de mulți ani în cartierul San José și observă cum situația se înrăutățește.

Unii localnici au mărturisit că, din cauza muncitorilor români, sunt nevoiți să își baricadeze casele, încuind ușile și evitând să iasă în anumite intervale orare, potrivit elperiodicoextremadura.com.

Citește și: Vești bune pentru peste 1 milion de români din Spania. Vor putea obține cetățenia spaniolă fără să renunțe la cea română

Tags: