- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Londra: situație fără precedent! Inflația a produs o criză majoră!

29 Sep, 10:51 • Oprea Alina
Londra încearcă să înfrunte o situație criză în momentul acesta, însă fără succes! Ratele s-au mărit. inflația este grandioasă și nu pare a da înapoi, ceea ce îi determină pe unii dintre ei să plece din propriu oraș!
Londra: situație fără precedent! Inflația a produs o criză majoră!

Conform Businessmagazine.ro, foarte mulți cumpărători care au intrat pe piața imobiliară din Londra în ultimul deceniu au și ieșit. Motivul este strâns legat de ratele foarte mari la credtele ipotecare, dar principala cauză stă în inflația care nu scade și cae continuă să crească, drept dovadă, aceasta nu dă semne de ameliorare în foarte multe state.

Citește și: https://www.dailybusiness.ro/diverse/wizz-air-creeaza-noi-probleme-pe-aeroportul-din-londra-dupa-ce-au-stat-4-ore-blocati-in-aeronava-zborul-a-fost-anulat-366556/

 

Londra nu este singura afectată

Problema curentă menționată nu se aplică doar în cazul londonezilor, ci și la nivel național. Marea Britanie este luată cu asalt de consecințele inflației și a ratelor din Londra, văzându-se ca sunt tot mai puțini cumpărători. Piața imobiliară este cea mai afectată, chiar dacă prețurile din acest domeniu era ridicate și înainte de constatarea acestei situații criză. Spre exemplu, pentru că am menționat Marea Britanie, numărul celor care cumpără pentru prima dată o casă și nu aleg o chirie (chirie a cărui preț este ridicat) a scăzut cu 22% la nivel național. Dobânda majorată de Banca Angliei este un factor determinant al crizei actuale.

Inflația în Marea Britanie

Businessmagazine

a efectuat anumite clacule și analize asupra problematicii care a luat cu asalt întreaga Marea Britanie, nu doar Londra. Cu toate acestea, poporul și-a spus cuvântul, iar inflația este cunoscută ca fiind un factor determinant al unei crize serioase a costului vieții, care a început sa se atenueze. Au fost remarcate anumite schimbări, spre exemplu cerințele depozutelor au scăzut cu 12%, iar cererea lentă a provocat scăderea prețurilor locuințelor. Diferența nu este grandioasă în privința locuințelor, dat fiind faptul că 2% nu înseamnă decât o reducere la 288.030 lire sterline.

Cea mai afectată zonă a Marii Britanii a fost Sud-Estul Angliei, urmată de Londra și de Estul Angliei. Odată cu scăderea prețurilor locuințelor și scăderea venitului, s-a constat un raport între acestea două pentru a putea măsura o oarecare accesibilitate.

Citește și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/mamaia-vestului-locul-vizitat-de-romanii-de-pretutindeni-turistii-pot-manca-preparatele-care-l-au-surprins-pe-regele-charles-365681/