- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Lovitură dură pentru românii care vor să lucreze în Marea Britanie. Anunțul făcut de autorități

05 Dec, 13:37 • stefan.vlad
Lovitură dură pentru românii care vor să lucreze în Marea Britanie. Autoritățile au anunțat o creștere cu o treime a salariului minim în vederea obținerii unei vize de muncă. Prin această măsură, se estimează înjumătățirea numărului celor care obțin drept de muncă, după record de aproape 750.000 de migranţi atins în 2022.
Lovitură dură pentru românii care vor să lucreze în Marea Britanie. Anunțul făcut de autorități

Lovitură dură pentru românii care vor să lucreze în Marea Britanie.  Ministrul de Interne James Cleverly a anunţat luni în Parlamernt măsuri în vederea unei restricţionări dure a migraţiei în regat, potrivit AFP.

Lovitură dură pentru românii care vor să lucreze în Marea Britanie

Una dintre aceste măsuri este împiedicarea salariaţilor din sectorul sănătăţii de a-şi aduce restul familiei în Regatul Unit.

În celelalte sectoare, salariul minim anual necesar în vederea obţinerii unui loc de muncă în regat urmează să fie cu o treime mai mare decât în prezent.

Acest salariu urmează să crească în primăvară la 38.700 de lire sterline (45.160 euro) – aproape cât salaiul median cu normă întreagă.

Citește și: Preţurile locuinţelor scad în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu. Piața imobiliară din Marea Britanie este în pericol

El este românul care ar putea deveni viceprimarul Londrei

Ștefan Voloșeniuc este un antreprenor de succes stabilit în Marea Britanie de mai mulți ani. El este, oficial, candidatul Partidului Conservator pentru Great London Assembly la alegerile din mai 2024. În lupta pentru Primăria Londrei se află și candidata conservatorilor Cllr Susan Hall.

Pentru prima oară în istorie, românii din Marea Britanie au marea șansă de a avea un viceprimar român al Londrei. Acest lucru se va întâmpla dacă Partidul Conservator va câștiga Primăria Londrei. Ștefan Voloșeniuc beneficiază de susținerea întregului partid pentru a ocupa funcția de viceprimar al metropolei.

Peste 1 milion de români sunt stabiliți în Marea Britanie. Mai bine de 500.000 dintre ei se află în zona metropolitană a Londrei. Mulți români trăiesc inclusiv în Birmingham, Coventry Manchester, Southampton sau Bristol.

Ștefan Voloșeniuc a anunțat românii din Marea Britanie că au șansa să aibă un viceprimar român al Londrei, în doar câteva luni. El a menționat că speranța unui viitor mai bun este tot mai aproape pentru acești cetățeni. Românul a relatat că este un pas important în reprezentarea comunității noastre în Marea Britanie.