- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministerul Sănătății a publicat oficial lista medicamentelor pentru adulți și copii. Ce pastile pentru gripă sunt disponibile

03 Jan, 19:54 • Bumbeneci Diana
Ministerul Sănătății a publicat lista preparatelor comerciale pentru adulți și copii. Este vorba despre medicamentele antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă
Ministerul Sănătății a publicat oficial lista medicamentelor pentru adulți și copii. Ce pastile pentru gripă sunt disponibile

Ministerul Sănătăţii a publicat oficial pe site-ul propriu lista medicamentelor pentru adulţi şi copii antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă disponibile în prezent în România. Multe dintre ele înlocuiesc cu succes paracetamolul sau ibuprofenul.

Ce pastile pentru gripă sunt disponibile în România

În perioada 19 – 25 decembrie au fost raportate la nivel naţional 140.688 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii, informa la finalul săptămânii trecute Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. În aceeaşi perioadă a anului 2021 se înregistrau 38.322 de cazuri.

Ai mai putea citi: Românii nu vor rămâne fără paracetamol și ibuprofen. Rafila: „Nu, nu este o penurie, iar pentru celelalte am elaborat și un ordin de ministru care limitează exporturile pentru 6 luni”

Astăzi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că vor fi asigurate cantităţi suplimentare de medicamente antitermice şi antiinflamatorii de tipul ibuprofenului şi paracetamolului, menţionând că va fi dată publicităţii o nouă listă cu produse similare. Mai mult, exporturile vor fi limitate pe o perioadă bine definită.

Luna aceasta, în primul rând, vom asigura cantităţi suplimentare de medicamente antitermice şi antiinflamatorii de tipul ibuprofenului şi paracetamolului. Vom da chiar astăzi publicităţii o nouă listă cu produse similare, adică sunt produse identice ce conţin aceeaşi substanţă activă. Oricare dintre ele este bun atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. De asemenea, vom da publicităţii şi variantele pentru Tamiflu. Substanţa activă se numeşte oseltamivir şi există mai multe produse, nu doar Tamiflu.

Stocurile pe care le-am cerut chiar azi dimineaţă sunt de peste patru milioane de comprimate la nivel naţional, de oseltamivir. Nu, nu este o penurie, iar pentru celelalte am elaborat şi un ordin de ministru care limitează exporturile pentru o perioadă de şase luni. Lista este în transparenţă decizională de o săptămână, de săptămâna trecută, înainte de Revelion, iar după ce am pus această listă am notificat Uniunea Europeană”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Ai mai putea citi: Germania ia în calcul dacă să mai conducă Forța de Răspuns cu nivel de Reacție Ridicat NATO. Securitatea Europei, în pericol!?

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult