- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Majoritatea companiilor aeriene închid porțile către Israel

09 Oct, 11:51 • Oprea Alina
Conflictul din Irael a provocat o mare tulburare pentru întreaga populație. Mai multe companii aeriene au luat decizia de a nu mai opera zboruri către și dinspre Israel.
Majoritatea companiilor aeriene închid porțile către Israel

Atacurile care au loc în această perioadă în Israel, mai exact Tel Aviv au suspendat zborurile operate de mai multe companii aeriene internaționale. Aceștia au declaat că așteaptă ca situația pe care militanții Hamas au provocat-o să se îmbunătățească pentru a putea relua zborurile, iar turiștii să se poată bucura de vacanțe precum înainte de atacurile curente.

Află mai multe despre: Ne luăm adio de la pelerinaje în Iordania și Israel? Prima companie aeriană din România confirmă anularea zborurilor către aceste destinații. „Siguranţa şi securitatea pasagerilor, echipajelor şi aeronavelor rămân prioritatea sa numărul unu”

Care sunt companiile aeriene care au renunțat

Mai multe companii aeriene și-au comunicat decizia de a opri operarea zborurilor către Israel, întrucât nu pot risca într-o zonă de atacuri cu arme și rachete. Unele dintre acestea sunt: United Airlines, Fionnair Airlines, Delta Air Lines, American Airlines, dar și Air France.

Într-adevăr, United Airlines a mai operat două zbouri, în decursul zilele de sâmbătă și duminică, însă au declarat că operarea zboururilor vor fi suspendate „până când condițiile vor permite reluarea lor”, conform celor comunicate de Antena 3. 

Sunt foarte multe companii la momentul actual care și-au exprimat dorința de a nu mai zbura în Israel pentru că riscurile sunt enorme și nu vor să se supună acestui risc, având în vedere că un festival a fost atacat și peste 260 de cadavre au fost găsite. Compania britanică Easyjet, Hainan Airlines, Cathay Pacific, dar și Korean Air sunt companiile care au declarat că vor oferi mai multe informații cu privire la zborurile anulate și când vor fi disponibile din nou, conform Antena 3.

Află mai multe despre: Ce se va întâmpla cu zborurile spre/dinspre Israel. MAE face un anunț de ultim moment