- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ne luăm adio de la pelerinaje în Iordania și Israel? Prima companie aeriană din România confirmă anularea zborurilor către aceste destinații. „Siguranţa şi securitatea pasagerilor, echipajelor şi aeronavelor rămân prioritatea sa numărul unu”

09 Oct, 08:52 • Cornel Ghimeșan
Conflictul deschis dintre Israel și Hamas, izbucnit duminică seară, afectează vacanțele românilor. Compania Wizz Air anunță că toate zborurile spre și dinspre Tel Aviv din perioada următoare sunt anulate.
Ne luăm adio de la pelerinaje în Iordania și Israel? Prima companie aeriană din România confirmă anularea zborurilor către aceste destinații. „Siguranţa şi securitatea pasagerilor, echipajelor şi aeronavelor rămân prioritatea sa numărul unu”

Potrivit Digi 24

, Wizz Air, compania aeriană low cost, a făcut un anunț duminică seară conform căruia anulează toate zborurile spre şi dinspre Tel Aviv, până la o notificare ulterioară, din pricina conflictului deschis dintre Israel și Hamas.

„Ca urmare a escaladării conflictului din Israel, am anulat zborurile către şi dinspre Tel Aviv până la o notificare ulterioară. Wizz Air îi contactează direct pe pasagerii afectaţi, prin e-mail sau SMS, şi le oferă opţiuni pentru reprogramare sau rambursare, precum şi pentru cazare”, anunță compania aeriană printr-un comunicat de presă, duminică seară.

Wizz Air face o recomandare pasagerilor care şi-au rezervat deja biletele prin agenţii de turism sau platforme online să apeleze la acestea pentru modificări ale rezervărilor.

 „Continuăm să monitorizăm situaţia îndeaproape şi suntem în legătură cu autorităţile relevante. Wizz Air îşi cere scuze pentru orice inconvenient, subliniind că siguranţa şi securitatea pasagerilor, echipajelor şi aeronavelor rămân prioritatea sa numărul unu”, a mai anunțat conducerea companiei.

Războiul a început în Israel
Războiul a început în Israel

Te-ar putea interesa și: Ce se va întâmpla cu zborurile spre/dinspre Israel. MAE face un anunț de ultim moment

Un război fără precedent a luat cu asalt Israelul

Pe data de 7 octombrie 2023 a luat amploare un război fără precedent. Sirenele alarmează Israelul de la începutul zilei de sâmbătă, iar zgomotele puternice ale  miilor de rachete lansate de Hamas din Fâșia Gaza au putut fi auzite de israelienii care și-au găsit adăpost în buncăre.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că Israel se află în război, iar ministrul Apărării a anunțat că îl vor câștiga. Bilanțul victimelor din Israel a crescut la cel puțin 600 de morți și 2.000 de răniți, conform surselor Digi 24. În Gaza, riposta israeliană a avut ca rezultat moartea a aproape 400 de militanți palestinieni, potrivit armatei israeliene. Totuși, oficialii palestinieni au anunțat că cel puțin 370 persoane au fost ucise în atacurile aeriene din Fâșia Gaza, în timp ce alte 2.290 sunt rănite. De asemenea, armata israeliană susține că a preluat din nou controlul asupra majorității zonelor din sudul țării. Luptele continuă și în acest moment în zonele apropiate de granița cu Gaza.

„Suntem devastaţi să anunţăm că numărul morţilor în rândul cetăţenilor israelieni este de peste 600 la acest moment. Israelul depune toate eforturile pentru a trata persoanele rănite şi pentru a preveni alte pierderi de vieţi omeneşti. Teroriştii Hamas responsabili de această atrocitate vor plăti un preţ pe măsură. Fie memoria victimelor binecuvântată!”, au transmis reprezentanții Ambasadei Israelului pe Facebook.

Vezi și: România, sprijin nedical pentru Israel. Ministrul Sănătății, tulburat de evenimentele tragice din ultimele zile: „Suntem gata să oferim întregul sprijin medical.”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult