- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Miliardarul a fost găsit mort în casă! A lăsat în urmă sa un imperiu financiar

14 Mar, 21:27 • Cornel Ghimeșan
Masatoshi Ito, deținătorul a peste 83.000 de magazine din întreaga lume, a murit la vârsta de 98 de ani. Potrivit unui comunicat al companiei, acesta a murit de bătrânețe, la sfârșitul săptămânii trecute.
Miliardarul a fost găsit mort în casă! A lăsat în urmă sa un imperiu financiar

Miliardarul a fost găsit mort în casă! Masatoshi Ito, care a transformat magazinele de cartier 7-Eleven într-un imperiu global, a murit la vârsta de 98 de ani.  Masatoshi Ito a pornit de jos, dar a știut să își construiască un adevărat imperiu, care de-a lungul anilor, l-a făcut miliardar. În anul 1956, japonezul a preluat o mică afacere de magazine de îmbrăcăminte din Tokyo, condusă de unchiul său. Mai târziu, el le-a redenumit Ito-Yokado și a transformat afacerea într-un lanț de magazine unice care vindeau de toate: de la produse alimentare la haine. Rețeaua a devenit cunoscută publicului larg în 1972, potrivit BBC News. În acest moment, există peste 83.000 de magazine 7-Eleven în întreaga lume, iar un sfert dintre ele se află în Japonia.

Reprezentanții companiei pe care o conducea au fost cei care au dat trista veste a morții sale, printr-un comunicat. „Dorim să ne exprimăm recunoștința sinceră pentru bunătatea pe care ne-a arătat-o de-a lungul vieții”, a transmis Seven & i Holdings.

Citeşte şi: Radiourile vechi, considerate acum „vintage”, la mare căutare. Preţul unui aparat radio rămas de la bunici porneşte de la 2.200 de lei

Miliardarul a fost găsit mort în casă! A lăsat în urmă sa un imperiu financiar

În 1956, Masatoshi Ito a preluat o mică afacere cu magazine de îmbrăcăminte în Tokyo, condusă de unchiul său. Mai târziu, el a redenumit businessul în Ito-Yokado și a transformat afacerea într-un lanț de magazine care vindeau orice, de la produse alimentare până la haine. Cam în aceeași perioadă, un director de la Ito-Yokado, Toshifumi Suzuki, a văzut un magazin 7-Eleven în timpul unei vizite în SUA. Ulterior, Ito-Yokado a încheiat un acord cu proprietarul 7-Eleven – Southland Corporation cu sediul în SUA – și a deschis primul 7-Eleven din Japonia în 1974. Firma lui Ito s-a mutat și a preluat pachetul majoritar în martie 1990.

„Sunt întrebat des dacă am reușit pentru că am muncit din greu sau pentru că am fost norocos. De fapt, răspunsul este că ambele au contribuit. Am fost norocos că am intrat în afaceri imediat după război, în același timp în care în Japonia începea să se dezvolte o societate de consum mare”, spunea Masatoshi Ito.

Citeşte şi: Testamentul lui Pele. Cum se împarte averea uriaşă a „Regelui”, a apărut un moştenitor surpriză!

În 1992, Masatoshi Ito a demisionat din funcția deținută la Ito-Yokado din cauza unor presupuse plăți ilegale făcute de trei directori către membri yakuza, pentru a menține ordinea la o adunare a acționarilor. Ito-Yokado a fost redenumită Seven & i Holdings în 2005. Acel „i” din numele companiei provine de la Masatoshi Ito.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult