- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

India elimină tabelul periodic din manualele școlare. Decizia autorităților indiene a șocat lumea științifică

06 Jun, 15:52 • Andrei Alina
Copiii sub 16 ani care s-au întors la cursuri pentru un nou an școlar în India nu vor mai învăța despre evoluție, tabelul periodic al elementelor sau sursele de energie, relatează revista Nature, citată de G4Media.
India elimină tabelul periodic din manualele școlare. Decizia autorităților indiene a șocat lumea științifică

India elimină din manualele școlare tabelul periodic și evoluția. Surse oficiale citate de G4media.ro au dezvăluit că în noul an școlar, care a început în mai, din manule a fost eliminat un capitol despre tabelul periodic, precum și alte subiecte fundamentale, cum ar fi sursele de energie și sustenabilitatea mediului. De aceaste modificări sunt afectați aproximativ 134 de milioane de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani din școlile indiene.

Despre aceste modificări s-a aflat atunci când Consiliul Național de Cercetare și Formare Educațională (NCERT) – organismul public care elaborează programa școlară și manualele indiene – a publicat manualele pentru noul an școlar.

Citește și: Școala nu îi atrage pe români! Țara noastră are cei mai mulți tineri din UE care renunță la educație

Totodată, elevii nu vor mai învăța despre anumite aspecte legate de poluare și climă. Pentru elevii mai mari există restricții la biologie, chimie, geografie, matematică și fizică, mai precizează sursa citată.

Citește și: Taxa la o școală privată din București costă și peste 10.000 de euro pe an. Cât trebuie să scoată din buzunar părinții care vor o educație aleasă pentru odraslele lor

Decizia autorităților indiene a șocat lumea științifică.

„Oricine încearcă să predea biologia fără să abordeze evoluția nu predă biologia așa cum o înțelegem în prezent”, spune Jonathan Osborne, cercetător în domeniul educației științifice la Universitatea Stanford din California. Tabelul periodic explică modul în care elementele constitutive ale vieții se combină pentru a genera substanțe cu proprietăți extrem de diferite, adaugă Osborne, și „este una dintre marile realizări intelectuale ale chimiștilor”.