- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Iarnă indiană și vortex polar în România! Două fenomene meteo periculoase se întâlnesc în România

16 Dec, 08:30 • Bumbeneci Diana
Vremea în România este extrem de instabilă, anunță meteorologii. Două fenomene periculoase vor avea loc în țara noastră, făcând din zilele următoare o perioadă destul de dificilă din punct de vedere meteorologic.
Iarnă indiană și vortex polar în România! Două fenomene meteo periculoase se întâlnesc în România

Vremea va fi extrem de schimbătoare în țara noastră. Temperaturile vor crește extrem de mult pentru această perioadă, iar în ziua imediat următoare lovește un val de aer polar, ceea ce va aduce ger și temperaturi extrem de scăzute. Diferențele de temperatură vor fi extrem de mari de la o perioadă la alta, afectând atât natura, cât și organismul uman, anunță România Tv.

Iarnă indiană și vortex polar în România

Vor fi zile cu ploi și zile cu ninsori și polei în România. În zilele următoare, vor fi intervale cu ploi, ninsori și polei, mai ales în jumătatea sudică a țării. În următoarele 24 de ore, teritoriul România va intra sub influența unui areal vast de presiunea atmosferică coborâtă, extins în prezent deasupra Europei Centrale.

Va ninge mai ales în jumătatea nord-vestică a Olteniei. Chiar dacă temperaturile vor fi destul de ridicate, ușor pozitive sau în jurul valorii de 0 grade, vor fi și intervale cu ninsoare moderată, iar local se va depune strat de zăpadă.

Citește și: A7 prinde contur ! Au fost semnate contractele pentru construcția celor 3 loturi ale autostrăzii Focșani – Bacău

iarna indiana si vortex polar
iarna indiana si vortex polar

Sunt așteptate ninsori și în nordul Munteniei, precum și în zona de munte. În jumătatea sud-estică a Olteniei, sudul Olteniei, Dobrogea și sudul Moldovei, vor predomina ploile, care local vor fi moderate cantitativ.

În zonele înalte din județele Transilvaniei și Banatului, vor fi intervale cu ploaie înghețată și depuneri de polei. Avertizare meteo pentru ninsori și polei, pentru joi, 15 decembrie. Cantitățile de precipitații vor atinge, în general, 5 – 15 l/mp în sudul țării și, local, până la 15 – 20 de l/mp în sud-vest.

Vineri, vremea se va încălzi în toată țara, iar temperaturile maxime vor atinge până la 8 – 10 grade în regiunile vestice și sud-estice. Cu toate acestea însă, aerul polar revine în forţă de săptămâna viitoare.

Ai mai putea citi și: Bulgaria și România, din nou la coada Europei! Ambele țări au cele mai mici rate ale locurilor de muncă vacante

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult