- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, intervine în scandalul „Bâstroe”: „Am transmis punctul nostru de vedere”

06 Mar, 13:44 • Stefan Simion
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se numără printre oficialii statului român care s-au opus categoric ștergerii cu buretele a scandalului „Bâstroe". Liderul de la MT a revenit cu noi precizări pe marginea acestui subiect.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, intervine în scandalul „Bâstroe: „Am transmis punctul nostru de vedere

Duminică, 5 martie, Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a răspuns solicitării Ucrainei, care a cerut Comisiei Europene includerea canalului Chilia – Bâstroe în coridorul de transport european, că singura cale navigabilă este canalul Sulina.

Oficialul PSD din coaliția de guvernare a fost întrebat, dumincă, la Prima News, cum a fundamentat Ucraina solicitarea către Comisia Europeană de includere a canalului Chilia – Bâstroe în coridorul european de transport.

„Şi mai trebuie ceva, ca în cazul de faţă România să fie de acord. Noi am transmis punctul nostru de vedere că singura cale navigabilă este canalul Sulina. Punct”, a răspuns ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a explicat şi de ce nu a apelat la Comisia Dunării în chestiunea Bâstroe.

„Am mai văzut că a apărut o idee cum e bine să apelăm la Comisia Dunării care e la Budapesta. M-am ferit să fac acest lucru. Din Comisia Dunării face parte şi Rusia”, a afirmat ministrul PSD, potrivit sursei citate.

Una dintre cele mai așteptate discuții dintre România și Ucraina a avut loc, pe tema „Bâstroe”

Una dintre cele mai așteptate discuții dintre România și Ucraina a avut loc

, în urma căreia a fost stabilită data de începere a măsurătorilor de pe Canalul Bâstroe din Delta Dunării.

Pe parcursul zilei de vineri, 3 martie, a avut loc cea mai așteptată întâlnire dintre oficialii statului român și celui ucrainean. Experții au discutat despre lucrările de pe Canalul Bâstroe, moment în care s-a stabilit data de începere a măsurătorilor.

„Cele două părți au convenit că este cea mai bună soluție care să clarifice informațiile contradictorii pe tema dragării Canalului Bâstroe și a Brațului Chilia.

Partea română și-a arătat disponibilitatea ca la aceste măsurători să fie prezenți și specialiști din Ucraina, dar și ai unor instituții terțe. Partea ucraineană va asigura securitatea navelor și personalului românesc, pe toată perioada activităţilor de măsurare”, a declarat Ministerul Transporturilor.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult