- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Mukesh Ambani trăiește într-o casă cu 27 de etaje. Locuința celui mai bogat om din India are o cameră cu zăpadă și 600 de angajați

21 Nov, 15:15 • Bocioacă Bianca
Clădirea cu 27 de etaje este amplasată într-una dintre cele mai sărace zone din India. Aici locuiesc Mukesh Ambani, cel mai bogat om din țara asiatică, și cei cinci membri ai familiei sale.
Mukesh Ambani trăiește într-o casă cu 27 de etaje. Locuința celui mai bogat om din India are o cameră cu zăpadă și 600 de angajați

Clădirea de 27 de etaje este locuința celui mai bogat om din India, care trăiește aici alături de cei cinci membri ai familiei sale. Conacul este amplasat în una dintre cele mai sărace zone. Casa este considerată o capodoperă arhitecturală și este estimată la două miliarde de dolari și are o înălțime de aproape 170 de metri, aproape de două ori mai mare decât Big Ben, conform adevarul.ro.

Antilia, locuința din Mumbai, este numită după o insulă mitică din Atlantic, și este cea mai grandioasă decât orice casă a unui miliardar, din întreaga lume, chiar și decât Palatul Buckingham. Megaconacul are o suprafață de peste 37.000 de metri pătrați și are șase etaje subterane care servesc drept parcare, având o capacitate de 170 de autovehicule și trei heliporturi. Pentru administrarea clădirii au fost angajate 600 de persoane.

Citește și: Putin rămâne singur! Aliatii economici ai Rusiei, China și India îi cer presedintelui rus să încheie războiul din Ucraina

Lucrările la construcție au început în anul 2006 și a fost finalizată în 2010, dar abia în 2012 familia Ambani s-a mutat aici, din cauza filosofiei hinduse Vastu shastra care orientează aliniamente în arhitectură pentru a genera armonie spirituală într-o casă.

Ce încăperi se găsesc în megaconacul din India

Casa din India a fost proiectată de două firme de arhitectură din SUA și are motive de fericire, precum lotusul și soarele în aproape fiecare încăpere. Grădina ocupă un etaj întreg și separă sala de întâlniri corporative și nivelurile de parcare de spațiul rezidențial de deasupra.

Blocul cuprinde mai multe grădini verticale care acționează asemenea unei benzi verzi care se țese înăuntru și afară. Nu numai că este un element de design interesant, dar oferă clădirii și foarte multă umbră.

„Este o casă modernă cu o inimă indiană. Ne-am făcut casa chiar în vârf pentru că ne doream lumina soarelui… deci este o casă înălțată deasupra unei grădini”, a declarat Nita Ambani.

În interiorul clădirii se află și o cameră cu zăpadă, pentru a învinge umiditatea din Mumbai. Tot aici se mai găsește și un salon cu înghețată, unde se poate mânca un cornet de înghețată de ciocolată,

proaspăt făcută într-o cameră din pereții căreia ies fulgi de zăpadă artificiali.

Antilia mai era și un săa și un centru de yoga, situate la nivelul dedicat sănătății și wellness. Acest etaj include piscine, săli de masaj, o pistă de alergare și o sală de sport.

Citește și: Elon Musk face „curățenie” la Twitter. A dat afară trei oameni-cheie și urmează să demită 25% din totalul angajaților

Tags: