- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Nu e SF! O companie se laudă că produce copii personalizați în funcție de dorințele părinților, prin intermediul uterelor artificiale

17 Dec, 15:22 • Gabriela Andreescu
Pare o scenă desprinsă dintr-un film științifico-fantastic, dar compania EctoLife ne asigură că este o scenă cât se poate de reală într-un viitor apropiat! O instalație cu utere artificiale poate produce până la 30.000 de copii în fiecare an.
Nu e SF! O companie se laudă că produce copii personalizați în funcție de dorințele părinților, prin intermediul uterelor artificiale

Folosirea cuvântului „produce” este intenționată, deoarece, după cum se poate vedea într-un videoclip, instalația își propune să ofere părinților o gamă largă de instrumente pentru a obține un copil personalizat în funcție de dorințele lor, scrie Adevărul. Totul, într-un mediu artificial foarte bine controlat.

Uterele artificiale, soluția găsită de o companie pentru a ajuta în declinul demografic

Compania producătoare a acestei invenții neconvenționale a postat un videoclip pe youtube, unde a explicat cum funcționează laboratorul și cum poate ajuta în viața cuplurilor infertile.

Cum se vede în videoclip, o instalație precum EctoLife poate ajuta părinții să aibă copii fără a fi nevoiți să treacă prin sarcină sau chiar prin concepție. Este bine cunoscut acum faptul că ratele de fertilitate au scăzut drastic în ultimele decenii. Luna trecută, Interesting Engineering a relatat cum numărul de spermatozoizi a scăzut cu 51% în ultimii 46 de ani, mai scrie sursa citată.

Citește și: Sancțiunile occidentale i-au sărăcit în medie cu 27% pe miliardarii Rusiei. Iată loviturile financiare încasate în ultimul an de oligarhii apropiați Kremlinului

O facilitate precum EctoLife poate îmbunătăți rata de succes a concepției prin utilizarea unor proceduri precum fertilizarea in vitro și apoi prin transplantarea embrionului fertilizat direct în uterul artificial. Aici, creșterea și dezvoltarea fătului pot fi monitorizate 24 de ore din 24, 7 zile din 7, și se pot face intervenții în timp util pentru a preveni pierderea sarcinii.

EctoLife nu este o companie sau o organizație de cercetare reală care își propune să ofere un astfel de serviciu în curând. Mai degrabă, conceptul a fost împărtășit de creatorul video și biotehnologul Hashem Al-Ghaili, care a împărtășit anterior idei precum un hotel cu propulsie nucleară care nu aterizează niciodată.

Cu EctoLife, Al-Ghaili a adus din nou în domeniul realist o idee pe care mulți ar considera-o ciudată sau imposibilă. Cu toate acestea, creația sa video face să pară că tehnologia și știința sunt la îndemână, iar un astfel de viitor nu este foarte îndepărtat.

Viitorii părinți își pot alege toate caracteristicile bebelușului, crescut în uterul artificial
Viitorii părinți își pot alege toate caracteristicile bebelușului, crescut în uterul artificial

Ceea ce reușește Al-Ghaili, de asemenea, cu acest videoclip este să aducă în prim-plan discuții despre etica unei astfel de tehnologii, în care părinții ar putea avea opțiunea de a modifica mai multe caracteristici ale copilului lor nenăscut, ceea ce ar putea duce chiar la o cursă pentru un „super bebeluș” într-o bună zi.

„Vă prezentăm EctoLife, prima instalație de uter artificial din lume, care este alimentată în întregime cu energie regenerabilă. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 300.000 de femei mor din cauza complicațiilor sarcinii. Uterul artificial EctoLife este conceput pentru a ușura suferința umană și pentru a reduce șansele de cezariană. Cu EctoLife, nașterile premature și cezariile vor fi de domeniul trecutului”, explică Hashem.

În mod clar, o astfel de tehnologie ar fi un avantaj pentru cei care nu pot concepe sau care au un istoric de avorturi spontane sau afecțiuni genetice în familie. Dar, dacă ratele de fertilitate continuă să scadă, iar nordul global se confruntă cu o criză demografică, acest lucru ar putea deveni în curând modul obișnuit de a avea copii.

Un așa-numit „Pachet de elită” ar permite crearea genetică a embrionului înainte de a-l implanta în uterul artificial. Se poate alege totul, de la culoarea ochilor și a părului până la forță, înălțime și inteligență, iar bolile genetice moștenite pot fi evitate, mai scrie Adevărul.

Citește și: Miliardarii ucraineni au pierdut 10 miliarde de dolari de la începutul războiului. În prezent mai au 11,9 miliarde de dolari, cu 45% mai puțin decât înaintea invaziei Rusiei

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult