- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Nu este o glumă! Două angajate au rămas fără locul de muncă după ce au intervenit în timpul unui jaf pentru a proteja marfa și clienții

11 Jun, 08:50 • Lupu Alexandra
Nu este o glumă! Două angajate au fost concediate după ce au intervenit în timpul unui jaf pentru a proteja marfa și clienții. Incidentul a avut loc lângă Atlanta, în unul dintre sediile Lululemon.
Nu este o glumă! Două angajate au rămas fără locul de muncă după ce au intervenit în timpul unui jaf pentru a proteja marfa și clienții

Deși pare o glumă, povestea este una cât se poate de reală: două angajate au fost concediate după ce au intervenit în timpul unui jaf pentru a proteja marfa și clienții, spune cancan.ro. Jennifer Ferguson și Rachel Rogers sunt angajatele care au devenit cunoscute pentru isprava care le-a lăsat fără locul de muncă. Primele informații arată că incidentul a avut loc lângă Atlanta, în unul dintre sediile Lululemon.

Cum au rămas două angajate fără locul de muncă

Jennifer Ferguson și Rachel Rogers s-au trezit că au rămas fără locul de muncă după ce au intervenit în timpul unui jaf care a avut loc în sediul Lululemon, acolo unde lucrau. Angajatele nu au mai ținut cont de politica companiei la care lucrau și s-au implicat în a apăra marfa și clienții în timpul jafului.

Fostele angajate și-au spus povestea în fața jurnaliștilor. La scurt timp după, directorul companiei a ținut să iasă în public și să explice de ce a ales să le concedieze pe cele două femei, după ce au acționat ca în filme în timpul jafului. Calvin McDonald, CEO-ul Lululemon, a transmis că politica companiei este aceea de a pune siguranța echipei și a clienților pe primul loc. Astfel, cele două angajate au încălcat regulamentul intern și politica firmei, în momentul în care au intervenit în timpul jafului care a avut loc în magazinul în care ele lucrau.

Citește și despre următorul subiect: Un antreprenor român de pe litoral a angajat 30 de oameni din Sri Lanka și Nepal. Ce s-a întâmplat la scurt timp

„Avem o politică de toleranță zero cu care îi instruim pe educatorii (angajații, n.r.) noștri în ceea ce privește implicarea în timpul unui furt. De ce? Pentru că punem siguranța echipei noastre și a clienților în primul rând.

Până la urmă, este doar marfă. Sunt instruiți să facă un pas înapoi, să lase furtul să aibă loc, să știe că există tehnologie și camere și că lucrăm cu forțele de ordine. Din păcate, în această situație, educatorii au încălcat, cu bună știință, politica, au interacționat cu hoții în mai multe puncte, inclusiv în urmărirea lor în afara magazinului.

Ca urmare, după o scurtă anchetă internă și politica de  toleranță zero, pe care angajatele o știau atât de bine, le-au fost reziliate contractele”, a transmis Calvin McDonald, CEO-ul Lululemon.

Angajat
Angajat

Întrebat despre cum ar fi trebuit să acționeze cele două angajate, directorul companiei a spus că nu ar fi trebuit să se implice. McDonald spune că ele ar fi trebuit să sune la numărul unic de urgență și să aștepte autoritățile.

„Angajații pot și sunt instruiți să sune la 911 atunci când este necesar, dar nu aceasta este cauza pentru care le-am reziliat contractele.

Politica este de a proteja personalul și clienții, dar trebuie să fim în spatele politicii pentru a o și putea aplica. Din păcate, aceasta a fost situația în acest magazin”, a adăugat Calvin McDonald.

Vezi și: Nimeni nu a știut! O companie a calculat greșit salariul angajaților din timp de 13 ani