- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O companie aeriană din Europa suspendă zborurile spre Orientul Mijlociu după ce Iranul a atacat Israelul

15 Apr, 11:03 • Andrei Alina
Compania aeriană germană Lufthansa şi filiala sa Austrian Airlines au anunţat suspendarea zborurilor spre Teheran până în 18 aprilie şi nu mai folosesc spaţiul aerian iranian din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu.
O companie aeriană din Europa suspendă zborurile spre Orientul Mijlociu după ce Iranul a atacat Israelul

O companie aeriană din Europa suspendă zborurile spre Orientul Mijlociu după ce Iranul a atacat Israelul.

„Din cauza situaţiei actuale, Lufthansa îşi suspendă zborurile spre Teheran până joi 18 aprilie inclusiv, după o evaluare atentă” a situaţiei, a declarat un purtător de cuvânt al Lufthansa.

„Compania nu mai foloseşte nici spaţiul aerian iranian”, a adăugat el.

Citește și: Mărturiile românilor din Israel surprinși de atacurile Iranului. „A fost o noapte dificilă, am stat cu emoţii”

Grupul german anunţase miercuri suspendarea zborurilor sale până joi, apoi a prelungit termenul până sâmbătă. Zborurile sunt de fapt întrerupte din 6 aprilie.

Austrian Airlines a luat o măsură similară vineri. „Siguranţa pasagerilor şi a echipajului nostru este prioritatea noastră absolută”, a afirmat compania într-un comunicat trimis AFP, subliniind că „evaluează în permanenţă situaţia din Orientul Mijlociu”.

Pentru pasagerii afectați de aceste suspendări, Lufthansa oferă asistență și opțiuni pentru reprogramare sau rambursare a biletelor, potrivit Agerpres.

Anunţurile au fost făcute în contextul în care Iranul a acuzat Israelul cu represalii după ce un atac în Siria a ucis doi generali iranieni.

Iran a lansat un atac direct în Israel cu sute de drone, dar şi cu rachete de croazieră, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru prima dată în istorie. Într-o declaraţie a armatei iraniene se spune că atacul se numeşte „Operaţiunea Promisiune Respectată”.

Capitala comercială Tel Aviv, oraşul disputat Ierusalim şi Dimona, oraşul din deşert care găzduieşte uzina nucleară a Israelului, toate par să fi fost vizate de dronele iraniene, scrie The Guardian.