- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

O mini-garsonieră de 9 metri pătrați din Paris se închiriază cu 600 de euro. Un videoclip viral arată cât de razna au luat-o chiriile în orașul luminilor.

05 Jan, 12:26 • Gabriela Andreescu
O tânără din Statele Unite a prezentat pe TikTok garsonieră de 9 metri pătrați din Paris în care s-a mutat în Franța pentru a îngriji copii unei familii și pentru a-i învăța limba engleză. Videoclipul a devenit viral pe rețeaua de socializare, întrucât mulți au rămas uimiți de felul în care se poate locui într-un spațiu atât de mic.
O mini-garsonieră de 9 metri pătrați din Paris se închiriază cu 600 de euro. Un videoclip viral arată cât de razna au luat-o chiriile în orașul luminilor.

Tânăra a prezentat cum se descurcă doar cu strictul necesar în garsoniera sa de numai 9 metri pătrați care, pe lângă faptul că este extrem de mică, mai are și un preț de închiriere exagerat: între 600 și 700 de euro pe lună, informează Digi24.

O garsonieră de 9 metri pătrați din Paris a ajuns virală pe internet. Cum arată micul spațiu de locuit

În videoclip se poate vedea la un pas de ușa de la intrare o chiuvetă cu o oglindă deasupra ei și un mic dulap în care își ține obiectele de igienă personală. La câțiva pași în stânga se află o mică bucătărie cu gresie albă, cu două dulapuri, un minibar, două sertare, câțiva centimetri de blat și o plită electrică. În lateral, un dulap completează peretele dinspre piciorul patului și este rezemat de un alt perete.

Citește și: România contraatacă în scandalul Schengen: ANRM îi cere OMV Petrom studiul de comecialitate pentru zăcămintele din Marea Neagră, altfel compania va rămâne fără licență de exploatare!

„Toate produsele mele de igienă sunt aici. Pe chiuvetă am cremă și alte lucruri. La stânga este zona de bucătărie. Am o mică plită, un fierbător și un frigider și asta e tot. Acolo jos țin vasele și sus am produse alimentare,” spune tânăra în videoclip

„Și dulapul meu… care e dezordonat. Patul meu mic. Aici am un mic birou. Cu o vedere drăguță spre parc. Scaunul meu este și cuier pentru genți. Plantele mele… și dacă vă uitați cu atenție vedeți acolo, printre copaci,Turnul Eiffel.  mai explică chiriașa.

Tânara a prezentat și toaleta, cu un spațiu strict de o persoană, iar cabina dușului, atunci cînd nu este folosită, a fost transformată în spațiu de depozitare a bagajului cu care a venit în Franța.

„În spatele ușii cu numărul 1 avem toaleta. Și în spatele ușii cu numărul 2, dușul, unde îmi țin și geamantanul,” mai spune tânăra.

O garsonieră de 9 metri pătrați din Paris a ajuns virală pe internet
O garsonieră de 9 metri pătrați din Paris a ajuns virală pe internet

În comentarii, aceasta a precizat că chiria este plătită de părinții familiei care a angajat-o și că aceasta ar ajunge la o valoare între 600 – 700 de euro pe lună

De altfel, capitala Franței nu este singura care cere prețuri exorbitante pentru spații de locuit extrem de mici.. Astfel de apartamente, chiar și mai mici, se găsesc și în alte metropole scumpe – la Tokyo, Hong Kong și Londra, iar România le ajunge puternic  din urmă. O garsonieră de 11 metri pătrați din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca a devenit faimoasă pe internet după ce a fost scoasă la închiriat cu 200 de euro.

Citește și: Revoltător! Un polițist local din Constanța a ridicat mașina unei femei cu dizabilități de pe un loc destinat acestora. Acum este cercetat penal de colegii săi de la IPJ

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult