- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Revoltător! Un polițist local din Constanța a ridicat mașina unei femei cu dizabilități de pe un loc destinat acestora. Acum este cercetat penal de colegii săi de la IPJ

05 Jan, 11:40 • Gabriela Andreescu
IPJ Constanța a deschis, miercuri, 4 ianuarie, dosar penal pentru abuz în serviciu pentru un polițist local din Constanța. Acesta a ridicat mașina unei femei cu dizabilități de pe un loc destinat acestor persoane, deși femeia avea în geam semnul care indica acest lucru.
Revoltător! Un polițist local din Constanța a ridicat mașina unei femei cu dizabilități de pe un loc destinat acestora. Acum este cercetat penal de colegii săi de la IPJ

O familie cu dizabilități a fost lăsată fără mașina pe care o parcase, corect, pe un loc destinat persoanelor cu handicap, in parcarea unui hipermarket. Un echipaj de la poliția locală a considerat că mașina era parcată neregulamentar. Familia spune că autoturismul avea semnele doveditoare care demonstrau că mașina este pentru persoane cu dizabilități.

Incidentul s-a petrecut când cei doi soți s-au întors de la cumpărături și nu și-au mai găsit mașina în parcare. Autoturismul avea pe bară însemnul de handicap, însă polițiștii au ridicat-o oricum, pe motiv că pe parbrizul mașinii nu era afișată legitimația care atestă handicapul conducătorului auto. Cei doi soți spun că cel mai mult i-a deranjat atitudinea polițistilor, scrie Antena3.

Cei doi soți nu au fost amendați pentru că nu au avut legitimația în geam, însă au trebuit să plătească taxa de ridicare a autoturismului, în valoare de 507 lei.

Femeia și-a recuperat mașina după ce a plătit taxa de ridicare, chiar dacă a prezentat documentele care atestă că are handicap, inclusiv talononul, unde scrie că mașina e adaptată pentru persoane cu dizabilități.

Citește și: Imagini cu drona: Au început săpăturile la lotul 1 al Autostrăzii Moldovei (A7)

Primăria Constanța, în subordinea căreia se află Poliția Locală, a anunțat printr-un comunicat că mașina respectivă nu avea afișat, într-un loc vizibil, semnul de persoane cu handicap, conform legii. Pe de altă parte, într-un videoclip postat de presa locală se vede semnul special afișat regulamentar pe mașină.

Un polițist local din Constanța a ridicat mașina unei femei cu dizabilități de pe un loc destinat acestora
Un polițist local din Constanța a ridicat mașina unei femei cu dizabilități de pe un loc destinat acestora

„În urma unei sesizări primite marți, la ora 19:00, cu privire la parcarea unui autovehicul neregulamentar, pe loc de handicapat, un echipaj format din doi polițiști locali s-a deplasat la fața locului unde a constatat că patru autoturisme sunt parcate pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap fără a avea afișat la loc vizibil, așa cum prevede legea”, a transmis Primăria Constanța.

Inspectoratul de Poliție Județean a deschis dosar penal după ce bărbatul care însoțea femeia cu dizabilități a reclamat ridicarea abuzivă a mașinii

Fapta nu a trecut neobservată de către IPJ Constanța, care a decis să deschidă un dosar penal pentru abuz în serviciu.

”Polițistii din cadrul Secției 2 din Constanța au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, după ce un bărbat a reclamat faptul că, marți, i-a fost ridicat, fără motiv, autoturismul parcat pe un loc special destinat persoanelor cu dizabilități din incinta unui complex comercial din municipiu”, transmite IPJ Constanța.

Citește și: România contraatacă în scandalul Schengen: ANRM îi cere OMV Petrom studiul de comecialitate pentru zăcămintele din Marea Neagră, altfel compania va rămâne fără licență de exploatare!

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult