- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Oktoberfest 2023. Cât costă o halbă de bere la festivalul de la Munchen

18 Sep, 13:26 • Cornel Ghimeșan
Aproape șase milioane de participanți sunt așteptați la Theresienwies din Munchen la Oktoberfest 2023, cel mai popular festival din Europa, care se desfăşoară în perioada 16 septembrie - 3 octombrie. Spre deosebire de anii anteriori, cei care vor veni la marele eveniment vor avea de scos mai mulți bani din buzunar!
Oktoberfest 2023. Cât costă o halbă de bere la festivalul de la Munchen

Oktoberfest 2023. Prognoza meteo este aceea că „vremea va fi mult mai bună decât anul trecut”, a spus primarul din München, Dieter Reiter, în timpul turului tradițional al Wiesn (zona mare, deschisă, care găzduiește festivalul).

Oktoberfest 2023. Cât costă o halbă de bere la festivalul de la Munchen

Legat de preţuri, trebuie spus că o halbă de un litru de bere costă în acest an în medie 14,18 euro, cu 6,1% mai mult decât anul trecut. Creşterea este cauzată de inflația generală din Germania, care a fost de 6,1% în august, dar și sub creșterea  mai mare a prețurilor la alimente și gastronomie. În sectorul de vânzare cu amănuntul, prețurile la bere au crescut de două ori mai mult decât la Oktoberfest. În august, a fost cu 12,2% mai costisitor decât cu un an mai devreme, potrivit datelor Biroului de Statistică. În plus, cu o bere pe Wiesen primești mai mult alcool pentru banii tăi, deoarece tinde să fie puțin mai tare. Având în vedere inflația mare, apa de la robinet va fi disponibilă gratuit pentru prima dată în acest an. În schimb, un litru de apă îmbuteliată va costa în medie 10,04 euro în corturi, comparativ cu 9,67 euro în 2022, scrie ziarulromanesc.de.

Citeşti şi: Cum a ajuns România în top 15 ţări din lume cu cel mai mare deficit comercial la săpun. Ce producători interni mai sunt pe piaţă

Nu doar berea este scumpă! Pentru o masă la Oktoferbest, un turist trebuie să scoată din buzunar între 9 euro și 30 de euro, în medie. O jumătate de pui rotisat, de exemplu, costă 15 euro Când vine vorba de suveniruri, prețurile pornesc de la câțiva euro și ajung și la zeci de euro, după bugetul și preferințele fiecăruia. Totuşi, având în vedere inflația mare, apa de la robinet va fi disponibilă gratuit pentru prima dată în acest an. În schimb, un litru de apă îmbuteliată va costa în medie 10,04 euro în corturi, comparativ cu 9,67 euro în 2022.

Citeşte şi: Românii preferă munca de acasă sau, cel mult, modul hibrid. Ce se întâmplă la nivel global – studiu Bloomberg

Berea este preparată special pentru sezonul Oktoberfest. Cu cel puțin 13 la sută must original și șase la sută alcool, este mult mai tare decât o „bere normală” care are aproximativ 4,5 la sută alcool. Berea se servește întotdeauna într-o halbă de un litru!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult