- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Orașul în care femeile sunt la conducere. Condiția pe care bărbații trebuie să o respecte dacă vor să trăiască în orașul în care locuiesc peste 600 de femei

11 Jun, 19:45 • Lupu Alexandra
Noiva do Cordeiro este orașul în care femeile sunt la conducere. Iată ce trebuie să facă bărbații care vor să locuiască acolo.
Orașul în care femeile sunt la conducere. Condiția pe care bărbații trebuie să o respecte dacă vor să trăiască în orașul în care locuiesc peste 600 de femei

În Noiva do Cordeiro locuiesc peste 600 de femei. Ele sunt cuprinse între 20 și 35 de ani, spune businessmagazin.ro. Bărbații care vor să trăiască în această comunitate rurală din sud-estul Braziliei trebuie să îndeplinească o condiție importantă. Iată despre ce este vorba.

Orașul în care femeile sunt la conducere

Noiva do Cordeiro este orașul în care trăiesc peste 600 de femei, toate cuprinse între 20 și 35 de ani. Ele au un set bine stabilit de reguli și totul este foarte bine organizat.

„Oraşul nostru e mai frumos, mai organizat şi mult mai armonios cu femeile la conducere”, spune Rosalee Fernandes pentru Daily Mail.

„Împărţim totul, chiar şi pământul pe care-l muncim.

Nimeni nu se află în competiţie cu nimeni. Ne strângem să ne uităm la telenovele, ne împrumutăm haine şi ne vopsim unghiile”, a adăugat ea.

Citește și: Motivul pentru care românii aleg Bulgaria! Cât mai costă un minivacanță all inclusiv în țara vecină

Comunitatea a fost fondată de o femeie pe nume Maria Senhorinha de Lima, la sfârșitul secolului al XIX-lea , care a fugit de soțul ei abuziv și s-a mutat în zona menționată, alături de alte femei. De atunci, tot mai multe femei s-au alăturat, comunitatea a crescut și se spune că persoanele de sex feminin care se alătură orașului o fac pentru a trăi o viață liberă de dominația masculină și pentru a scăpa de normele societale patriarhale.

Femeile din comunitatea respectivă trăiesc după reguli stricte. În Novia de Cordeiro, reprezentantele sexului feminin au propriile legi pe care le respectă și de care țin cu dinții.

Femeile din oraș
Femeile din oraș

Femeile din comunitatea rurală din sud-estul Braziliei care sunt căsătorite şi au familii trebuie să-şi trimită soţii şi fii care au împlinit 18 ani să lucreze departe oraș. Aceștia se pot întoarce doar în weekend.

Femeilor le este greu să găsească un bărbat care să nu fie deja căsătorit cu o prietenă sau o vecină din comunitate. Nelma Fernandes spune că ele vor să se îndrăgostească, dar cu toate acestea, nu vor să iasă din oraș pentru a cunoaște pe cineva. Comunitatea de femei invită bărbații să li se alăture, dar doar după ce respectă o condiție importantă: „Trebuie să-şi dea acordul să facă ceea ce spunem şi să trăiască după regulile noastre”.

Vezi și: Țara din Europa în care fumatul devine istorie. Cum a reușit să își convingă cetățenii să renunțe la viciu