- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

„Pachetul chilian”, ultima metodă de înşelătorie. Poţi rămâne cu buzunarele goale în plină zi

16 Sep, 16:28 • Cornel Ghimeșan
"Pachetul chilian", o nouă schemă de înșelătorie. a apărut recent în Spania, folosită de hoți în plină zi. Poliția Națională a avertizat deja populația cu privire la această tactică periculoasă.
„Pachetul chilian”, ultima metodă de înşelătorie. Poţi rămâne cu buzunarele goale în plină zi

„Pachetul chilian”, ultima metodă de înşelătorie. Poliția spaniolă a anunţat pe Facebook că un grup infracțional specializat în furt a fost destructurat în luna august, iar hoții aceștia foloseau tocmai metoda „pachetul chilian”. Au existat nu mai puțin de 12 jafuri cu această metodă prin Madrid, în special în cartierele Villaverde și Usera.

„Pachetul chilian”, ultima metodă de înşelătorie

Modul de operare constă într-un scenariu bine orchestrat: primul membru al bandei aruncă un pachet lângă persoana aleasă, pachet ce conține hârtii care par a fi bancnote de 50 de euro. Apoi, un alt membru al bandei se apropie de victimă pentru a câștiga încrederea acesteia și pentru a o convinge să meargă în altă locație, unde îi oferă o parte din bani. În cele din urmă, apare al treilea membru al bandei, care acuză victima că a păstrat banii și insistă să verifice conținutul genții. În acel moment, hoții folosesc o manevră de distragere a atenției pentru a fura obiectele de valoare din geantă, inclusiv telefoane mobile și bani, scrie ziarulromanesc.de.

Citeşte şi: Care este limita de vârstă pentru a ieși la pensie, în Italia. Condițiile pentru pensionarea anticipată

„Printre sfaturi, autoritățile recomandă să evitați să mergeți într-un loc îndepărtat și să sunați la Poliție dacă credeți că sunteți victima unui jaf. Urmând acești pași, agenții vor putea localiza hoții și îi vor opri înainte ca aceștia să continue să înșele mai mulți oameni”, au transmis polițiștii spanioli.

Citeşte şi: A cumpărat cu 20 de lei un tablou dintr-un magazin de vechituri şi s-a îmbogăţit. A descoperit că e mai scump decât o vilă din centrul oraşului

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult