- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Peste 8.300 de civili au fost uciși până acum în conflictul dintre Rusia și Ucraina

21 Nov, 11:44 • Bumbeneci Diana
Pe lângă zecile de mii de militari uciși de război, peste 8000 de civili au murit în acest conflict. Cu cât se fac mai multe cercetări, cu atât sunt descoperite mai multe morminte.
Peste 8.300 de civili au fost uciși până acum în conflictul dintre Rusia și Ucraina

De nouă luni, războiul dintre Rusia și Ucraina a distrus sute de kilometri de infrastructură, sute de mii de locuințe și mai ales milioane de vieți nevinovate. Pe lângă cei care au rămas răniți, cei care au fost nevoiți să plece din țara lor, se află și civilii care au rămas și au picat victime colaterale. Peste 8.300 de civili au fost uciși până acum în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, au anunțat anchetatori de la Kiev, informează luni dpa.

Peste 8.300 de civili au fost uciși în războiul din Ucraina

Printre aceste victime civile sunt și 437 de copii, a subliniat Procurorul General al Ucrainei, Andrii Kostin, potrivit unei informații difuzate de agenția de presă UNIAN. Așadar, alături de zecile de mii de militari ruși și ucraineni morți în acest război, conflictul a creat și pierderi în rândul civililor.

Peste 8.300 de civili au fost uciși până acum în conflictul dintre Rusia și Ucraina
Peste 8.300 de civili au fost uciși până acum în conflictul dintre Rusia și Ucraina

Ai mai putea citi: Încep înscrierile pentru o nouă sesiune Rabla pentru Electrocasnice. Iată etapele programului și sumele alocate pentru finalul anului 2022

De asemenea, mai mult de 11.000 de oameni au fost răniți în acest război, care durează de aproape nouă luni. Un bilanț real al pagubelor și victimelor va putea fi prezentat la o lungă perioadă de după război, însă mai este mult până acolo.

Potrivit lui Kostin, numărul real al victimelor pare să fie mai mare, pentru că autoritățile ucrainene nu au încă acces la unele zone ocupate de Rusia.

În regiunile eliberate, trupele ucrainene continuă să găsească cadavre și dovezi de presupuse atrocități. Sunt zeci de camere de tortură identificate în zonele în care rușii au distrus totul în ultimele luni.

Autoritățile ucrainene au înregistrat până acum peste 45.000 de crime de război, cu 216 de persoane suspectate ca fiind criminali de război, inclusiv 17 prizonieri de război ruși. Doisprezece dintre cei 60 de acuzați au fost condamnați, iar acesta este doar începutul.

Citește și: Schimbare pentru bucureștenii care vor să participe la Târgurile de Crăciun. Nicușor Dan: „Accesul este gratuit, iar târgul va fi deschis până pe data de 26 decembrie”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult