- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Polonia vrea să fie gata de război! Toți cetățenii vor fi antrenați militar

26 Sep, 21:53 • Stefan Simion
Războiul ruso-ucrainean duce la decizii radicale! O țară învecinată cu Ucraina anunță că va antrena militar toți cetățenii.
Polonia vrea să fie gata de război! Toți cetățenii vor fi antrenați militar

Polonia ia decizii radicale din cauza Rusiei! Toți cetățenii vor fi antrenați militar, în așa fel încât fiecare persoană să știe cum să reacționeze în orice situație de conflict.

Polonia va antrena militar toți cetățenii

Armata din Polonia și-a setat ca obiectiv principal să le ofere un curs de antrenament de bază de o zi tuturor cetățenilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. anunțul a fost făcut în cursul zilei de azi de Ministerul Apărării de la Varșovia.

Cursul propus de autoritățile poloneze va include manipularea armelor, trageri, luptă urbană și citirea hărților. Mai mult, pregătirea militară de specialitate va fi organizată în 17 baze ale armatei în zilele de sâmbătă din octombrie și noiembrie, precizează ministerul. Doar cetățenii polonezi vor fi eligibili, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Te-ar mai putea interesa și: Armata Română ar putea semna un acord de cooperare cu armata din Coreea de Sud. MApN a făcut anunțul

Polonia vrea să fie gata de război! Toți cetățenii vor fi antrenați militar
Polonia vrea să fie gata de război! Toți cetățenii vor fi antrenați militar

Războiul dintre Rusia și Ucraina, ajuns deja la șapte luni, a sporit urgența acordată unor vechi planuri de a crește dimensiunea armatei poloneze. Polonezii se tem tot mai mult de un conflict cât mai aproape de graniță, având în vedere că

De puțin timp a fost introdus serviciul militar voluntar. În acest sens, angajați ai serviciului poștal au fost îndemnați de autoritățile poloneze să urmeze pregătirea în domeniul armelor cu Forța de Apărare Teritorială (WOT) a țării. Armata poloneză are la ora actuală 110.000 de militari, cu 30.000 de bărbați și femei în plus în WOT. Guvernul are în plan să crească rapid acest număr la 250.000 de profesioniști și 50.000 în WOT, mai anunță autoritățile.

Mai poți citi: Criza energetică duce la concedierea a sute de români. O nouă societate a făcut marele anunț! „Suntem în situația în care va trebui să dăm curs programului de disponibilizare colectivă”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult