- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Predicții sumbre pentru 2023. Ce se va întâmpla în întreaga lume, din cauza condițiilor meteo

13 Jan, 09:06 • Bumbeneci Diana
Un studiu realizat de curând scoate la iveală detalii teribile! Se pare că ultimii nouă ani au înregistrat cele mai crescute temperaturi din timpurile preindustriale, iar această problemă nu se va termina aici, urmând condiții meteo neprietenoase.
Predicții sumbre pentru 2023. Ce se va întâmpla în întreaga lume, din cauza condițiilor meteo

Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică din Statele Unite (NOAA) şi NASA anunță că schimbările meteo au continuat să ducă la creșterea temperaturilor şi să alimenteze vremea extremă, conform Protv. Din acest motiv, temperaturile vor continua să afecteze întreaga omenire, să ducă la incendii de vegetație, la inundații, dar și la probleme grave în agricultura de pe tot globul.

Încălzirea Pământului aduce și în 2023 fenomene meteo periculoase

Anul trecut a fost egal cu 2015, fiind al cincilea cel mai cald an de când a început înregistrarea datelor, în 1880, conform studiului.

Temperatura medie globală a lumii este acum între 1,1 şi 1,2 C, mai mare decât în perioadele preindustriale.

Te mai poate interesa și: Vin ninsorile în România! Meteorologii anunță cum va fi vremea în România, până pe 6 februarie

Fenomene meteo extreme/foto sugestiv
Fenomene meteo extreme/foto sugestiv

Analiza NOAA-NASA a scos la iveală faptul că temperaturile au crescut cu mai mult de 0,2C pe deceniu, ceea ce deschide calea pentru depăşirea obiectivul Acordului de la Paris din 2015, de a limita încălzirea globală la 1,5C pentru a evita consecinţele sale cele mai teribile și totodată, ireversibile.

În ritmul în care mergem, nu va dura mai mult de două decenii pentru a ajunge în acest punct. Şi singurul mod în care să prevenim aceasta este să încetăm emisiile în atmosferă”, a spus Gavin Schmidt, directorul NASA Institutul Goddard pentru Studii Spaţiale.

Schmidt a explicat în acest context că se aşteaptă ca 2023 să fie puţin mai cald decât 2022, din cauza unui fenomen meteo de răcire La Nina mai slab. Mai mult, fenomenele meteo periculoase vor continua să fie o amenințare.

Temperatura medie globală va fi şi mai mare în 10 ani de acum”, a spus climatologul Sonia Seneviratne.

Specialistul a mai explicat și că există situația în care, dacă țările nu încetează să ardă combustibili fosili care emit CO2, temperaturile vor continua să crească, iar acest lucru va duce la distrugerea, lentă, dar sigură, a biosferei.

Schimbările climatice din ultimii ani au dus rapid la o serie de fenomene meteorologice extreme pe întreaga planetă, iar cel mai grav a fost în 2022. Europa a avut cea mai fierbinte vară din istorie, în timp ce în Pakistan au fost raportate inundațiile care au ucis 1.700 de oameni şi au avariat infrastructura, seceta a devastat culturile în Uganda şi incendiile de vegetaţie au afectat extrem de grav o serie de țări mediteraneene.

Ai mai putea citi și: Fonduri europene 2023. Șanse mai mari pentru micii agricultori din România!

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult