- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Prețurile de la Starbucks sunt la fel în mai multe țări, chiar dacă salariile variază. Care sunt costurile în diferite colțuri ale lumii

02 Mar, 11:49 • Lupu Alexandra
Chiar dacă salariile variază de la o țară la alta, Starbucks menține aceleași prețuri. Iată care sunt costurile în diferite colțuri ale lumii.
Prețurile de la Starbucks sunt la fel în mai multe țări, chiar dacă salariile variază. Care sunt costurile în diferite colțuri ale lumii

Starbucks este una dintre cele mai iubite cafenele, iar acest lucru se aplică în mai multe colțuri ale lumii. În ceea ce privește prețurile pentru produse, ele sunt aceleași în mai multe state, chiar dacă salariile variază, anunță zf.ro.

Care sunt prețurile de la Starbucks

Cafeaua Tall Latte de la Starbucks se regăsește la același preț în România și Austria sau Belgia și SUA, mai exact, valoarea este de 3 – 3.5 dolari. Datele au fost prezentate în urma unei analize realizată de Visual Capitalist, care își concentrează atenția asupra mai multor platforme de băutură și mâncare, precum Uber Eats, Just Eat sau chiar și Deliveroo. Informațiile arată că prețurile cele mai mici sunt găsite la nivelul Italiei și Bulgariei, referindu-ne la aceeași gamă de produse.

Te-ar putea interesa și: Patriarhul Daniel bea în fiecare dimineață „Cafea Divin”. Preț ireal pentru 100 de grame dintr-un astfel de sortiment greu de găsit pe piață

Chiar dacă sumele producției Starbucks sunt aliniate, veniturile consumatorilor nu sunt nici pe departe asemănătoare. De exemplu, statul român este cel care înregistrează câștiguri de 3-4 ori mai mic față de restul țărilor. Un român are în medie un venit de aproximativ 950 dolari, iar acest lucru înseamnă că, într-o singură lună, acesta poate achiziționa 288 cafeaua Tall Latte de la firma menționată. La celălalt pol, un austriac își poate cumpăra de 800 ori acest produs, în timp ce persoanele din SUA se apropie de această posibilitate de 1.300 ori.

Prețurile de la Starbucks în diferite colțuri ale lumii
Prețurile de la Starbucks în diferite colțuri ale lumii

Starbucks este una dintre cele mai populare și preferate cafenele din întreaga lume, iar acest lucru se explică și prin gama extinsă de produse pe care le pune la dispoziția consumatorilor. Spre exemplu, în Italia, compania are în meniu cafeaua cu ulei de măsline, a cărui preț este între 4.5 și 6.5 euro.

Compania americană a fost fondată încă din anul 1971, iar până la ora actuală, aproape 36.000 de magazine Starbucks sunt deschise în întreaga lume. Aceasta este prezentă în România încă din 2007, unde există 53 cafenele. 29 dintre ele sunt în București, 3 în Timișoara, 3 în Iași, 3 în Cluj-Napoca, 2 în Sibiu, 2 în Brașov, 2 în Ploiești, 2 în Constanța, 2 în Craiova, respectiv, un singur magazin de acest tip este regăsit în următoarele orașe: Galați, Oradea, Pitești, Suceava, Baia Mare.

Citește și: Când este corect să bei cafeaua. Sfatul dat specialiști