- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Primul lanţ de magazine care nu mai acceptă plata cash. Produsele achiziţionate vor putea fi plătite doar cu card sau cu aplicaţii mobile

24 Jan, 23:18 • Stefan Simion
Primul lanţ de magazine care nu mai acceptă plata cash este celebrul lanț german de retail Gravis, care comercializează produse Apple. Astfel, în niciunul dintre cele 40 de magazine ale retailerului Gravis nu mai sunt acceptate monede şi bancnote de la jumătatea lunii ianuarie.
Primul lanţ de magazine care nu mai acceptă plata cash. Produsele achiziţionate vor putea fi plătite doar cu card sau cu aplicaţii mobile

În primul lanţ de magazine care nu mai acceptă plata cash se vor putea plăti produsele achiziţionate doar cu card şi aplicaţii de portofel digital. Această măsură i-ar aduce companiei mai mulți bani, după ce se va asigura că niciun client nu va mai putea să achiziționeze produse cu bani numerar.

Doar un mic procent de o singură cifră ne mai plătește în numerar astăzi”, au transmis reprezentanţii companiei.

Aldi, Rewe, Edeka ar putea urma cât de curând exemplul Gravis.

Primul lanţ de magazine care nu mai acceptă plata cash

Jan Sperlich, Managing Director al Gravis, a explicat că s-a luat această măsură pentru ca clienţii magazinului să aibă parte de o experienţă modernă.

În calitate de cel mai mare retailer autorizat Apple, scopul nostru este să oferim clienților noștri o experiență de cumpărături modernă, fără întreruperi, care completează un proces de plată simplu și sigur”, a spus Sperlich, potrivit ziarulromanesc.de

Legea din Germania le permite comercianților să refuze plățile cash cu condiția ca aceștia să informeze clienții ”în mod clar și în timp util de acest lucru”.

Thomas Bonrath, purtător de cuvânt al grupului Rewe, al cărui membru este și Penny, a explicat pentru Chip.de că tendinţa retailerilor este aceea de a varia modalităţile de plată cât mai mult posibil.

„Deși numerarul scade în importanță , este încă a doua cea mai populară formă de plată. Pentru noi ca retaileri, versiunile „digitale” au și beneficii de servicii și asigurări. În cele din urmă, totuși, este important pentru noi să lăsăm la latitudinea clienților noștri să decidă cum doresc să plătească. Prin urmare, vom continua să oferim cât mai multe metode de plată posibil în viitor – inclusiv plăți în numerar”, a dat asigurări Bonrath.

Citeste si Mercedes Bens premiază angajații din Germania cu 7.300 de euro. Toți angajații vor primi această …

Lanţuri de magazine precum Netto, Kaufland și Edeka nu au în plan, deocamdată, să înlocuiască plata cash cu plata cu cardul, ci vor merge în continuare pe ambele variante. Reprezentanţii Aldi Nord spun că a existat o creștere a plăților fără numerar, mai ales după pandemie, dar nu au de gând să renunţe prea curând la plata în numerar.

Cei mai mulţi retaileri vor menţine plata în numerar

Marile magazine de electronice anunţă că le vor oferi clienţilor posibilitatea de a plăti în continuare cu cash, o metodă de plată care continuă să fie foarte populară.

Vrem să oferim clienților noștri cea mai bună experiență de plată posibilă. Plata în numerar este o metodă de plată simplă și flexibilă, care continuă să fie populară în magazinele noastre fizice”, declară purtătoare de cuvânt a MediaMarkt-Saturn.

Benedict Kober, purtătorul de cuvânt al consiliului de administrație al Euronics Germania, a declarat că magazinele Euronics vor „oferi în continuare o gamă largă de opțiuni de plată”. Cu toate acestea, toți membrii grupului sunt liberi să își implementeze propriile modele de plată.

Citeste si Tesla lui Elon Musk, vânată de Google. Compania este în proces într-un moment de colaps financiar

Același lucru este valabil și pentru lanțurile de magazine Expert. Fiecare departament poate decide propriile metode de plată. Deoarece mulți clienți preferă încă să plătească cash, magazinele Euronics și Expert nu vor renunţa la plățile în numerar.

Peste tot în lume moneda digitală prinde tot mai mult teren. Adoptarea monedei digitale are multiple avantaje, precum reducerea costurilor asociate cu imprimarea şi transportul de bani fizici. Nu sunt, însă, de neglijat nici dezavantajele, cum ar fi problemele de securitate şi exclusiunea financiară pentru cei care nu au acces la tehnologia necesară. Cât despre introducerea monedei digitale în România, experții spun că acest lucru nu va afecta clienţii, care vor avea în continuare libertatea de a-şi alege metoda de plată a produselor achiziţionate.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult