- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Primul lanţ de supermarketuri care nu mai acceptă bani cash. Orice produs se plăteşte doar cu cardul!

25 Jul, 12:20 • Cornel Ghimeșan
Un celebru lanț de retail a anunțat printr-un anunț special că bancnotele și monedele nu mai sunt acceptate în niciunul dintre cele 40 de magazine ale sale din Germania. La casierie se poate plăti doar cu cardul ATM, cardul de credit sau prin aplicații mobile.
Primul lanţ de supermarketuri care nu mai acceptă bani cash. Orice produs se plăteşte doar cu cardul!

Primul lanţ de supermarketuri care nu mai acceptă bani cash. Din acest a2023, clienții nu mai pot plăti cu numerar în magazinele Freenet din Germania, iar motivul invocat pentru această decizie este foarte clar. „Respingerea numerarului este mai bună pentru mediu, mai igienic în contact și mai sigur pentru toți cei implicați”, se arată pe o fișă de informare dintr-un magazin Freenet.

Citeşte şi: Simona Bucura Oprescu pregăteşte legea salarizării. Ministrul Muncii se va întâlni cu reprezentanţii CE şi cu cei ai Băncii Mondiale

Primul lanţ de supermarketuri care nu mai acceptă bani cash

Tot în Germania, în magazinele Gravis nu se poate plăti decât cu cardul, iar cei de la REWE experimentează și ei tranzacțiile fără numerar. În acest sens, din decemrbie 2022, un magazin REWE din Munchen funcționează fără a mai primi cash.

Citeşte şi: Locul de muncă remote din România plătit cu 1900 de euro pe lună și bonusuri de performanță

În România, un proiect de lege aflat în circuitul parlamentar și aprobat de Comisiile de Buget încearcă eliminarea banilor cash din tranzacții. Salariile nu mai pot fi plătite cu bani cash, cu anumite excepții bine stabilite, iar comercianții vor fi obligați să accepte plata cu cardul. Acest proiect are drept scop incluziunea socială. De asemenea, oferă instituțiilor statului un control mai bun asupra tranzacțiilor, frauda fiind mai dificil de realizat.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult