- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Proiect de infrastructură de amploare în Europa. Românii vor ajunge mai ușor cu mașina în Grecia. Noile autostrăzi care vor fi inaugurate

28 Aug, 10:32 • Lupu Alexandra
Noile autostrăzi pe care românii vor putea circula în vacanțele din Grecia. Se anunță cel mai mare proiect rutier din Europa.
Proiect de infrastructură de amploare în Europa. Românii vor ajunge mai ușor cu mașina în Grecia. Noile autostrăzi care vor fi inaugurate

Vești bune pentru românii care călătoresc cu mașina până în Grecia. Țara va avea trei axe rutiere noi care scurtează distanțele, sporesc siguranța și dau impuls de dezvoltare multor zone turistice, informează ziare.com.

Noi autostrăzi în Grecia

Grecia va avea trei axe rutiere noi care scurtează distanțele, sporesc siguranța și dau impuls de dezvoltare multor zone turistice. Concret, vorbim despre Axa Rutieră de Nord a Cretei (BOAK), autostrada Patra-Pyrgos și autostrada Greciei Centrale – E65. Planul pentru proiectele de infrastructură a fost anunțat de ministrul Infrastructurii și Transporturilor de la Atena, Christos Staikouras.

Vezi și: Mare atenție atunci când folosiți bancomatele de pe stradă. Riscați să rămâneți fără banii de vacanță!

Autostrada Borea este cel mai mare proiect rutier din Europa în acest moment, și totodată, este cel mai important proiect de dezvoltare din istoria Cretei. Bugetul este de peste 2 miliarde de euro. Autostrada va uni insula de la Kissamos la Sitia și va reduce accidentele de circulație într-un grad major. După cum a menționat Christos Staikouras, „secțiunile Neapoli – Agios Nikolaos și Hersonissos – Neapoli au fost deja contractate. De altfel, primele șantiere au fost demarate și pe tronsonul Neapolis – Agios Nikolaos. În următorii patru ani, construcția va fi finalizată, iar tronsonului Kissamos – Chania – Heraklion așteaptă finalizarea actualelor proceduri de licitație și încheierea tuturor contractelor de concesiune”.

O altă autostradă care urmează să fie inaugurată este Patras – Pyrgos. Proiectul are o lungime de 75 kilometri și a fost împărțit în trei șantiere. Noua autostradă are un buget de 332 milioane de euro și va avea două benzi de circulație, 8 intersecții, două stații de taxare, 15 poduri, 27 pasaje supraterane și 37 pasaje subterane.

Grecia
Grecia

„În vestul Greciei, finalizarea construcției axei rutiere Patras – Pyrgos este preconizată în 2025. În cadrul recentei noastre vizite pe șantier, am constatat că ritmul de execuție a lucrărilor este în creștere”, a punctat ministrul de Transport.

În cele din urmă, o altă autostradă pregătită, care va ușura vacanța românilor care merg cu mașina în Grecia este E-65. Proiectul național are o importanță strategică deosebită pentru dezvoltarea Greciei.

Autostrada are o lungime totală de 181 kilometri și a fost împărțită în trei tronsoane. Progresul construcției a ajuns la aproape 95% la tronsonul de sud. Începând din această vară, tronsonul de 14.5 kilometri de la Lamia la intersecția Karpenisi a fost pus în circulație.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Vouchere de vacanță 2023. Cine sunt românii care primesc mai mulți bani și ce angajați rămân fără tichetele de vacanță