- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Mare atenție atunci când folosiți bancomatele de pe stradă. Riscați să rămâneți fără banii de vacanță!

20 Aug, 19:04 • Lupu Alexandra
Autoritățile trag un semnal de alarmă în rândul turiștilor. Cetățenii riscă să rămână fără banii de vacanță când folosesc bancomatele de pe stradă.
Mare atenție atunci când folosiți bancomatele de pe stradă. Riscați să rămâneți fără banii de vacanță!

Poliția Națională din Spania a emis o alertă europeană în legătură cu o nouă metodă de furt. Avertismentul vizează atât turiștii care aleg să-și petreacă vacanța în România, cât și în străinătate. Oamenii riscă să rămână fără banii de concediu atunci când folosesc bancomatele de pe stradă, informează cancan.ro.

Mare atenție atunci când folosiți bancomatele de pe stradă

Turiștii devin foarte ușor ținta escrocilor atunci când sunt în concediu fie în România, fie în străinătate. Este vorba despre metoda skimming. Prin această metodă au fost furați peste 196.000 de euro.

Citește și: Suveniruri vacanţă 2023. De ce nu mai sunt 100% în trend clasicii magneţi de frigider

Din acest motiv, autoritățile spaniole recomandă evitarea folosirii bancomatelor din stradă. Cel mai indicat și sigur loc de unde se pot retrage banii este chiar sediul băncilor.

Hoții foloseau cititoare cu bancă magnetică de carduri și dispozitive de tip tastatură, care să le înlocuiască pe cele de la bancomat. Totodată, aceștia foloseau un număr considerabil de componente electronice pentru configurarea dispozitivelor frauduloase și multe alte ustensile necesare pentru această infracțiune.

Bancomat
Bancomat

„La percheziții s-au găsit un cititor înregistrator cu bandă magnetică de card bancar, un card cititor, 300 de carduri din plastic (multe dintre ele contrafăcute), 6 dispozitive skimmer, 13 plăci de configurare pentru dispozitive skimmer și 17 tipuri diferite de microcamere. Lista continuă: 2 dispozitive tip tastatură care să le înlocuiască pe cele ale bancomatelor, un număr mare de componente electronice pentru configurarea dispozitivelor frauduloase, 2 laptopuri, dispozitive periferice, 16 telefoane mobile, o tabletă digitală, 10 datafoane, 12 acte de identitate (unele falsificate) și o cantitate mare de documente, unele bancare, comerciale și altele”, arată Ministerul spaniol de Interne.

Poliția Națională din Spania a reușit să desființeze gruparea infracțională. Cei trei membrii au fost arestați. Nu este exclus ca în această înșelătorie să fie implicați mai mulți infractori.

Citește și despre următorul subiect: Topul destinațiilor de vacanță ale românilor! Unde au ales turiștii să-şi petreacă minivacanța de Sfânta Maria