- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Proprietarii de SUV-uri vor plăti taxe de parcare mai mari! Orașul care a impus această măsură pentru a combate „auto-bezitatea”

16 Jul, 19:21 • Cornel Ghimeșan
Proprietarii de SUV-uri vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru taxa de parcare. În încercarea de a reduce poluarea, Primăria Parisului vrea ca în perioada următoare să impună noi taxe pentru cei care dețin mașini SUV, considerate de către consilierii municipali ca fiind vehicule periculoase şi greoaie.
Proprietarii de SUV-uri vor plăti taxe de parcare mai mari! Orașul care a impus această măsură pentru a combate „auto-bezitatea”

Proprietarii de SUV-uri vor plăti taxe de parcare mai mari! Reprezentanții Primăriei Parisului nu au făcut încă publice detaliile legate de noile taxe, dar au subliniat că se va lua în considerare dimensiunea, greutatea vehiculului şi motorul acestuia.

Citește și Gata cu cozile infernale! Investiție record în România! Numărul stațiilor de încărcare pentru mașinile electrice se dublează

Proprietarii de SUV-uri vor plăti taxe de parcare mai mari!

Aceste taxe vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2024 și se așteaptă ca cei care dețin vehicule electrice, dar şi familiile numeroase care au nevoie de o maşină mai mare să scoată mai mulți bani din buzunar pentru locurile de parcare.

„De la 1 ianuarie 2024, proprietarii de SUV-uri se pot aştepta să plătească taxe mai mari pentru a parca în capitala Franţei”, a transmis Consiliul municipal într-un comunicat de presă citat de Ziare.com.

Luna trecută, consilierii locali din Paris au adoptat această măsură deoarece numărul de SUV-uri din oraş a crescut cu 60% în ultimii patru ani şi acum reprezintă 15% din cele 1,15 milioane de vehicule private parcate în fiecare seară.

Reprezentanții primăriei au subliniat că majorarea taxelor va împiedica creşterea numărului SUV-urilor  şi va încuraja deţinerea de vehicule mai uşoare.

„Ne-am dori ca oraşul Paris să modifice preţul parcărilor cu plată, pe un principiu progresiv, în funcţie de greutatea şi dimensiunea vehiculelor”. El a spus că scopul este „să se concentreze pe o absurditate: auto-bezitatea, creşterea de neoprit a greutăţii şi dimensiunilor vehiculelor care circulă în oraşe şi în special în Paris” a declarat Frédéric Badina-Serpette, un consilier din cadrul partidului ecologist EELV, care a propus majorarea taxelor.

La rândul său, David Belliard, viceprimar responsabil pentru spaţiul public şi politica de mobilitate, a afirmat că SUV-urile sunt nepotrivite într-un mediu urban.

De partea cealaltă a baricadei s-a poziționat Pierre Chasseray, un purtător de cuvânt al grupului de apărare a şoferilor 40 millions d’Automobilistes, care a declarat că numărul SUV-urilor a crescut deoarece familiile mai numeroase le-au cumpărat pentru a-şi înlocui vehiculele de tip microbuz.

„Sunt vehicule de familie… folosite pentru a pleca în weekend sau în vacanţă. Ne bucurăm de o mică minoritate a populaţiei urbane care a decis să facă din SUV simbolul luptei împotriva poluării”, a spus Pierre Chasseray.

Parisul nu este singurul care de anul viitor va adopta această măsură. Autoritățile din Lyon au anunţat noi taxe mai mari de parcare care vor fi în funcţie de greutatea vehiculului. Și la Grenoble se așteaptă ca autoritățile să introducă o schemă similară.

Citește și Mașinile cu radar sunt cu ochii pe șoferii care nu plătesc parcarea. Românii pot primi în aceeași zi mai multe amenzi, care nu sunt atât de ieftine

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult