- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Putin și-a pregătit deja un plan de salvare: Vrea să fugă în Venezuela, dacă Rusia va pierde războiul din Ucraina, a dezvăluit un fost angajat al Kremlinului

08 Dec, 11:15 • Gabriela Andreescu
Președintele rus Vladimir Putin are un plan de evadare în vigoare în cazul în care Rusia pierde războiul început în Ucraina în februarie, a declarat miercuri un fost redactor de discursuri al șefului de la Kremlin. Abbas Gallyamov, care este și analist politic, a declarat că o sursă de încredere i-a spus că Kremlinul elaborează, din primăvară, un plan de rezervă pentru o potențială înfrângere în Ucraina, care implică planul ca Putin și conducerea sa din vârful puterii să fugă în Venezuela.
Putin și-a pregătit deja un plan de salvare: Vrea să fugă în Venezuela, dacă Rusia va pierde războiul din Ucraina, a dezvăluit un fost angajat al Kremlinului

Președintele rus Vladimir Putin a pus la punct un plan de evacuare din țară, care presupune fuga sa în Venezuela sau Argentina, în cazul în care Rusia pierde războiul desfășurat în Ucraina. Informația a fost dezvăluită în premieră de un fost angajat al Kremlinului, a cărui atribuție era scrierea discursurilor prezidențiale, informează Newsweek. Fostul angajat în slujba Kremlinului, Abbas Galiamov, trăiește în exil în Israel din 2018. Galiamov a declarat că informația i-a fost furnizată de o „sursă de încredere” care i-a transmis că la Kremlin se lucrează din primăvară la un plan de rezervă pentru situația în care Rusia suferă o înfrângere în Ucraina.

Vladimir Putin și-a plănuit fuga în America de Sud în caz că războiul din Ucraina va eșua

„De obicei nu mai spun povești din interior, dar astăzi voi face o excepție. În primul rând, am prea multă încredere în sursă, iar în al doilea rând, informațiile sunt foarte suculente”, a scris Gallyamov pe canalul său Telegram.

Potrivit lui Gallyamov, proiectul a fost numit neoficial „Arca lui Noe”.Se presupune că Argentina și Venezuela sunt printre opțiunile de top în care Putin să fugă, dar China a fost luată în considerare în primele etape ale discuțiilor.

Vladimir Putin și-a plănuit fuga în Venezuela în cazul unui eșec în Ucraina
Vladimir Putin și-a plănuit fuga în Venezuela în cazul unui eșec în Ucraina

Citește și: Petre Daea despre acvacultura din România: „ Din nefericire, în acest domeniu, lucrurile nu sunt în regulă. Trebuie să primească sprijinul cuvenit şi de la alte instituţii ale statului”

Gallyamov a declarat că sursa sa i-a spus că Yury Kurilin, vicepreședintele și șeful de personal al companiei energetice ruse Rosneft, este „omul de pe teren” care face toate aranjamentele pentru un potențial plan de evacuare în Venezuela.

„În vară, a demisionat în mod oficial (din Rosneft) și acum s-a dedicat în totalitate proiectului ‘Arca lui Noe’”, a scris Gallyamov. „Are cetățenie americană și legături bune. A absolvit Universitatea Hayward din California [și] a lucrat în structurile BP, inclusiv în funcția înaltă de director de afaceri corporative”.

O căutare efectuată de Newsweek a constatat că Yury Kurilin era încă listat ca vicepreședinte și șef de personal al lui Rosneft pe site-uri, inclusiv pe pagina de profil a companiei Wall Street Journal.

„Din păcate, sursa mea nu cunoaște alte detalii, totuși, ceea ce s-a spus este suficient pentru a înțelege: când ei (Rusia) spun că „totul merge conform planului”, are sens să clarificăm care dintre planuri, pentru că au mai multe”, a concluzionat Gallyamov.

Newsweek a contactat Rosneft și Ministerul de Externe al Rusiei pentru comentarii, dar până în prezent nu a primit nici un răspuns.

Citește și: Amazon, Google, Microsoft şi Oracle se vor ocupa de domeniul cloud computing al armatei americane

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult