- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Record pentru Nvidia! Compania bifează în 2024 cea mai mare creștere înregistrată vreodată

23 Feb, 14:00 • Fundeanu Madalina
Nvidia sparge recordurile! Capitalizarea Nvidia a crescut cu 277 miliarde dolari, ducând valoarea companiei la aproape 2.000 de miliarde dolari.
Record pentru Nvidia! Compania bifează în 2024 cea mai mare creștere înregistrată vreodată

Capitalizarea Nvidia a crescut cu 277 miliarde dolari, ducând valoarea companiei la aproape 2.000 de miliarde dolari. Creșterea este cea mai mare înregistrată vreodată pentru o companie listată pe bursă, depășind recordul precedent, de 197 miliarde dolari, înregistrat de Meta/Facebook, relatează Bloomberg, citat de Profit.ro.

Nvidia sparge recordurile!

„Cipurile sunt atât de valoroase încât sunt livrate cu o mașină blindată”, a declarat Fletcher Previn, directorul de informații al Cisco.

Producătorul de cipuri a raportat profituri record pentru trimestrul al patrulea, de 22,1 miliarde dolari, în creștere cu 22% față de T3 și cu 265% față de perioada similară a anului trecut.

Veniturile din perioada curentă vor fi de aproximativ 24 de miliarde de dolari, a declarat. Analiștii au prevăzut în medie venituri 21,9 miliarde de dolari în acest trimestru.

Ai putea fi interesat și de: Sumele uriașe de bani investite în energie verde. Cât plătesc marii retaileri pentru panouri fotovoltaice, sisteme LED şi senzori de mişcare

Nvidia
Nvidia

Raportul financiar al Nvidia extinde o serie de rezultate și prognoze și în care Nvidia a spulberat așteptările, datorită cererii cipurile sale utilizate pentru AI.

Tehnologia a ajutat la alimentarea unei proliferări a chatbot-urilor și a altor servicii de inteligență artificială generativă, care pot crea text și grafică pe baza unor simple indicații. Nvidia a devenit, datorită boom-ului AI, cea mai tranzacționată acțiune pe Wall Street, devansând Tesla, care a ocupat prima poziție încă din 2020.

Nvidia este o corporație multinațională americană specializată pe producerea de procesoare grafice pentru calculatoare personale, stații grafice și dispozitive electronice mobile. Compania, ce are sediul în Santa Clara, (Silicon Valley) California, a devenit un furnizor important de circuite integrate folosite pe chipset-urile plăcilor de bază, procesoare grafice și console de jocuri. Mărcile cele mai cunoscute ale firmei sunt seriile GeForce pentru gaming și Quadro pentru stațiile grafice.

NVIDIA RTX™ și NVIDIA Omniverse™ oferă performanța necesară pentru a ajuta profesioniștii, creatorii, dezvoltatorii și studenții din toată lumea să-și îmbunătățească fluxurile de lucru de creație și să creeze, să opereze și să conecteze aplicațiile Metaverse.

Vezi mai multe știri: Schimbare a regulilor în privința polițelor RCA. Măsura vizează șoferii care își rezolve daunele acoperite de RCA în „regie proprie”