- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Republica Moldova alocă 10 milioane de lei din bugetul pe 2023 pentru a organiza cursuri gratuite de limba română, inclusiv pentru adulți!

27 Dec, 22:39 • Gabriela Andreescu
Președinta Maia Sandu salută inițiativa Ministerul Educației prin care, începând cu 2023, adulții vor beneficia de cursuri gratuite de învățare a limbii române, arată un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale din Republica Moldova.
Republica Moldova alocă 10 milioane de lei din bugetul pe 2023 pentru a organiza cursuri gratuite de limba română, inclusiv pentru adulți!

Executivul Republicii Moldova urmează să adopte o hotărâre de Guvern care va clarifica detaliile acestui program.

Președinta Republicii Moldova a salutat inițiativa prin care adulții vor beneficia de cursuri gratuite de limba română

„Programul național de predare a limbii române pentru alolingvi a fost extins pentru a include și cursuri pentru adulți, iar în bugetul pentru 2023 au fost prevăzute 10 milioane de lei în acest scop”, a declarat șefa statului Maia Sandu.

„În anii următori, vom extinde programul pentru a acoperi mai bine necesitățile de predare a limbii române adulților”, a punctat Președinta Maia Sandu, potrivit News.ro.

Citește și: Schimbare de tactică la Kremlin, după înfrângerile din Ucraina: Compania Kalaşnikov îşi va spori în 2023 producţia de drone destinate armatei ruse

Programul de predare a limbii române pentru alolingvi a fost lansat în anul 2013, la inițiativa Ministerului Educației. Până în acest an, programul era finanțat insuficient și prevedea doar organizarea cursurilor de limbă română pentru copii.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că, din 2023, adulţii vor putea învăţa gratuit limba română
Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat că, din 2023, adulţii vor putea învăţa gratuit limba română

De curând, Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a elaborat un Program Național de învățare a limbii române de către minoritățile naționale, inclusiv de populația adultă. Programul se derulează în perioada 2022-2025. Pentru anul 2023 vor fi alocați 10 milioane de lei pentru programul național de studiere a limbii române pentru reprezentanții comunităților etnice din Republica Moldova. O asemenea prevedere se regăsește în bugetul de stat pentru anul viitor, aprobat de Parlament în lectura a doua, la 22 decembrie.

Citește și: Dublul discurs al Austriei, după ce ne-a respins intrarea în Schengen: „Este nevoie de facilitarea şi accelerarea imigraţiei provenite atât din Uniunea Europeană cât şi din afara ei”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult