- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Risipă de energie în SUA: un liceu are luminile aprinse de un an și jumătate

19 Jan, 21:35 • Stefan Simion
Deși de la vârful administrației americane se anunță periodic faptul că Occidentul se confruntă cu o criză energetică, o situație atipică să petrece în SUA. O școală din Massachusetts este iluminată non-stop. 7.000 de becuri sunt aprinse în clădire, de aproape un an și jumătate. 
Risipă de energie în SUA: un liceu are luminile aprinse de un an și jumătate

Sistemul de iluminat de la Liceul Regional Minnechaug a fost instalat când a fost construită clădirea, în urmă cu aproape un deceniu, dar sistemul s-a defectat în august 2021.

Astfel, luminile din școală au rămas aprinse tot timpul, ceea ce înseamnă o risipă uriașă din punct de vedere financiar, informează NBC News.

 „Suntem foarte conștienți că acest lucru îi costă pe contribuabili o sumă importantă de bani. Și am făcut tot ce am putut pentru a rezolva această problemă”, a declarat pentru sursa citată Aaron Osborne, adjunct pe probleme de finanțe în districtul școlar regional Hampden-Willbraham.

Oficialul american s-a ferit să spună cu exactitate cât de multă risipă se face.

„Aș spune că impactul net este în medie de mii de dolari pe lună, dar nu de zeci de mii”, a declarat oficialul american.

Ce soluții are consiliul local pentru risipa de energie

 

Administrația locală a recunoscut problema și s-a angajat să ia măsuri.

„Imaginea pe care o proiectează este una de dezordine într-o perioadă în care multe familii din comunitățile pe care le deservește districtul se luptă cu propriile costuri cu energia”, a recunoscut consiliul local.

După mediatizarea cazului, oficialii locali speră că problema va fi rezolvată în curând. Paul Mustone, președintele Reflex Lighting Group, care se ocupă de managmentul luminilor, a declarat că piesele de care au nevoie pentru a înlocui sistemul de la școală au sosit în sfârșit din China și se așteaptă fie instalate în vacanța din februarie.

„Și da, va exista un comutator acționat de la distanță, astfel încât să nu se mai întâmple o astfel de situație”, a transmis Mustone.

Tags:
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult