- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

România, din ce în ce mai aproape să fie acceptată în Schengen. Anunțul liderului PSD, Marcel Ciolacu

16 Nov, 15:06 • Cornel Ghimeșan
După cea mai recentă poziție a Comisiei Europene, Marcel Ciolacu este încrezător că aderarea României la Spațiul Schengen se va produce foarte curând. 
România, din ce în ce mai aproape să fie acceptată în Schengen. Anunțul liderului PSD, Marcel Ciolacu

România a îndeplinit toate condițiile pentru aderarea la Spațiul Schengen, susține liderul PSD.

„România este cu un pas mai aproape de Schengen! Comisia Europeană a confirmat astăzi că ţara noastră şi-a făcut temele şi îndeplineşte toate condiţiile pentru aderarea la Schengen.

Este o schimbare de paradigmă. Pentru prima dată, s-a auzit peste hotare mai mult vocea celor care susţin România, decât a celor care o denigrează în permanenţă făcând nişte jocuri politice foarte mici.

Toţi responsabilii din statul român au înţeles importanţa momentului şi au acţionat pe o singură voce. Am şi o bucurie personală pentru că, în plan politic, am reuşit ca-n Parlamentul European, grupul social-democraţilor europeni să fie singurul care a votat în unanimitate pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, a scris Marcel Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

 

România, aproape de aderarea în Schengen. Marcel Ciolacu dă speranțe românilor

 

Marcel Ciolacu are încredere că social-democrații europeni vor susține aderarea României la Schengen.

„Invit şi reprezentanţii altor partide politice să lase trăncăneala şi să facă măcar în al 12-lea ceas ceva pentru ţara lor. De exemplu, să îşi convingă colegii din familia politică din care fac parte să voteze pentru aderarea României la Schengen”, a conchis Ciolacu.

Miercuri, 16 noiembrie, Comisia Europeană a solicitat Consiliului să ia fără întârziere deciziile necesare pentru a permite Bulgariei, României şi Croaţiei să participe pe deplin la spaţiul Schengen.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult