- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Românii din Turcia, avertizați de Ministerul de Externe, după producerea cutremurelor devastatoare! Ce au de făcut în caz de urgență

06 Feb, 16:31 • Stefan Simion
Ministerul de Externe le oferă românilor afectați de cutremurul care a avut loc în Turcia datele de contact la care pot apela pentru asistență. Aceștia trebuie să respecte instrucțiunile oferite de autoritățile turce.
Românii din Turcia, avertizați de Ministerul de Externe, după producerea cutremurelor devastatoare! Ce au de făcut în caz de urgență

Autoritățile iau măsurile necesare în fața cutremurelor puternice care au avut loc în Turcia.  Ministrul de Externe le oferă românilor afectați datele de contact la care apela pentru a primi de consultanță, conform Stiripesurse.ro.

În momentul de față, oamenii sunt rugați să respecte instrucțiunile oferite de autorități. Persoanelor afectate de cutremurele devastatoare le este recomandat să se informeze din sursele oficiale. Acestea pot cere ajutor și consultanță la datele de contact transmise în mod public.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reiterează faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, este ceea ce a relatat MAE.

Vezi și: Turcia este lovită de al doilea cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade pe scara Richter

cutremur
cutremur

Românii din Turcia primesc îndrumări de la MAE

Românilor din Turcia le este recomandat să se informeze despre evoluția situației declanșate în urma cutremurelor puternice, însă doar din surse oficiale. MAE le solicită acestora să respecte instrucțiunile și să ceară ajutor din partea autorităților, ținând cont de datele de contact publicate.

În eventualitatea existenței unui grup de mai mulți oameni care au fost afectați, este de preferat ca o singură persoană să apeleze la numerele de telefon destinate consultanței. Aceasta trebuie să le transmită și celorlalți cetățeni români informațiile obținute. În acest fel, liniile nu vor fi blocate și autoritățile vor putea discuta cu un număr cât mai mare de persoane care au nevoie de ajutor.

Ambasadorul Român din Turcia răspunde în fața tragediei

Cutremurele au fost unele puternice, având o magnitudine de 7,8 grade. În urma acestora, peste 1.200 oameni au murit. Un număr considerabil de persoane au fost rănite și multe clădiri s-au prăbușit. În fața acestei situații, Ambasadorul Român din Turcia s-a sesizat și a dat o primă declarație publicului. „Din primele informații, printre persoanele decedate în urma cutremurului, nu se află cetățeni români”, este ceea ce a spus acesta.

Te-ar putea interesa și: România va sprijini Turcia, după dezastrul produs de cutremurul de azi! Guvernul a decis trimiterea unei echipe RO-USAR

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult