- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Rusia, în criză de ouă. Oamenii plătesc dublu pe un cofraj de ouă, față de anul trecut

06 Dec, 19:21 • Cornel Ghimeșan
Criza ouălor de găină din Rusia continuă să se agraveze, mai ales în orașul Ulyanosvk, transmite presa locală. Rafturile unde se vând aceste alimente sunt goale, iar atunci când se găsesc, prețul este de 200 de ruble, adică 2 euro, pentru zece bucăți. Este o creștere mare, aproximativ 60% față de începutul anului 2023.
Rusia, în criză de ouă. Oamenii plătesc dublu pe un cofraj de ouă, față de anul trecut

Criza ouălor de găină din Rusia se agravează pe zi ce trece, în special în orașul Ulyanosvk, acolo unde rafturile din magazine sunt goale. În cazul în care clienții au norocul de a găsi cofraje de ouă, trebuie să plătească mult mai mult, în comparație cu anul trecut.

Rafturile unde se vând aceste alimente sunt goale, iar atunci când se găsesc, prețul este de 200 de ruble, adică 2 euro, pentru zece bucăți.

Citește și Vouchere de alimente 2023! La ce noi magazine vor putea să folosească românii sprijinul primit de la stat

Aceasta este o creștere cu 60% față de începutul anului.

Comentând criza, canalul rus Telegram „Vremea achizițiilor de stat” notează că în Federația Rusă ouăle au devenit „noua hrișcă”, produs care s-a scumpit de asemenea. Experții notează mai multe motive ale crizei.

Rusia a introdus o interdicții la importurile de alimente din țările care, la rândul lor, au impus sancțiuni împotriva Moscovei. Acest lucru a dus la o reducere a ofertei de ouă de găină pe piața rusă.

Ministerul rus al Agriculturii, interdicție asupra exportului de păsări și ouă

De asemenea, din cauza sancțiunilor occidentale și a inflației, prețurile pentru hrana păsărilor au crescut, iar acest lucru a dus la o creștere a costului producției de ouă. În unele regiuni ale Rusiei au fost înregistrate focare de boli ale păsărilor, și desigur, asta a dus și la o reducere a producției de ouă.

Cu toate acestea, experții consideră că rezolvarea problemei pe termen scurt nu va fi ușoară. Producția de ouă durează de ceva timp, așa că creșterea ofertei de pe piață poate avea loc treptat.

Citește și Veste bună pentru milioane de români! Cine va beneficia în continuare de pachetele cu alimente oferite de stat, în 2024

De asemenea, în luna octombrie, un proiect de decret guvernamental a fost postat pentru dezbatere publică pe portalul federal al proiectelor de acte juridice de reglementare.

În ultimul an, prețurile la carnea de pasăre au crescut cu 25,3%, iar ouăle alimentare au crescut cu 24%.

Ministerul rus al Agriculturii a propus o interdicție de șase luni asupra exportului anumitor tipuri de carne de pasăre și ouă comestibile, în urmă cu două luni, potrivit Tridge.com.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult