- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Rusia va participa din nou la acordul asupra exportului de cereale ucrainiene

02 Nov, 14:01 • Cassano Sabrina
Rusia și-a reluat participarea la acordul asupra exportului de cereale ucrainiene, asta după ce sâmbătă au suspendat acest acord. Rușii au motivat atunci că renunță la acest acord, în urma unor atcuri ale ucrainienilor cu drone, asupra unor nave militare ruseşti în portul Sevastopol din Crimeea.
Rusia va participa din nou la acordul asupra exportului de cereale ucrainiene

Rusia și-a reluat participarea la acordul asupra exportului de cereale ucrainiene, asta după ce sâmbătă au suspendat acest acord. În acest moment, Rusia este de părere că au suficiente granițe care să le permită reluarea acordului.

Rusia va participa din nou la acordul asupra exportului de cereale ucrainiene

”În urma discuţiei mele cu (preşedintele rus Vladimir) Putin, ieri (marţi), expedierile de cereale vor continua începând de astăzi la prânz”, a declarat Erdogan, conform Agerpress.

Președintele turc a ținut să precizeze în fața grupului parlamentar al partidului său,  că ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, l-ar fi contactat telefonic  pe omologul său turc Hulusi Akar și l-a informat că exporturile de cereale vor fi reluate „ca înainte”, începând de la orele 09:00 GMT.

În cursul zilei de marți, Erdogan o convorbire la telefon cu omologul său rus. Cei doi urmează să discute cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în cursul zilei de astăzi.

Confrom dpa, șeful statului tuc dorește ca cei din Africa să beneficieze mai întâi de cereale ucrainiene. Președintele rus este de părere că întâietate trebuie să aibă ţări precum Somalia, Djibouti şi Sudan.

În cursul zilei de sâmbătă, Rusia şi-a suspendat sâmbătă participarea la acest acord, invocând atacul ucrainean cu drone asupra unor nave militare ruseşti în portul Sevastopol din Crimeea.

Citește și: Gigi Becali lasă fotbalul pentru agricultură! Patronul FCSB visează la investiții de 5 milioane de euro

Citește și: 33 de percheziții la suspecți de înșelăciune și spălare de bani. 70 de firme au fost păgubite cu 2 milioane de euro