- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Rușii au lăsat în beznă peste 500 de localităţi ucrainene. Donețk este cea mai afectată zonă

04 Dec, 19:27 • Bumbeneci Diana
În plin sezon rece, frigul devine cel mai mare dușman al ucrainenilor. Raidurile rușilor au lăsat fără apă caldă și căldură peste 500 de localități.
Rușii au lăsat în beznă peste 500 de localităţi ucrainene. Donețk este cea mai afectată zonă

Peste 500 de localități ucrainene nu au energie nici la acest moment. Zonele au fost profund afectate în urma bombardamentelor rusești din ultimele săptămâni, care au avariat grav infrastructura esențială din Ucraina. Anunțul a fost făcut de un reprezentant al Ministerului de Interne ucrainean, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Atacurile rușilor au lăsat în beznă peste 500 de localităţi ucrainene

Inamicul continuă să atace infrastructurile esenţiale ale ţării. În prezent, 507 de localităţi din opt regiuni ale ţării noastre sunt tăiate de la alimentarea electrică. Regiunea Harkov este cea mai afectată, unde 112 de sate sunt izolate; în regiunile Doneţk şi Herson, peste 90; în regiunea Nikolaev, 82; în regiunea Zaporijjia, 76; în regiunea Lugansk, 43”, a declarat Evgheni Ienin, adjunct al ministrului de interne ucrainean.

Ai mai putea citi: Iarna distruge ucrainenii. Sute de generatoare de curent electric, trimise rapid de Germania în Ucraina

localităţi ucrainene fără energie
localităţi ucrainene fără energie

Toate atacurile realizate de Rusia asupra Ucrainei s-au concentrat recent asupra centralelor electrice şi termice, alături de alte obiective. La temperaturi cu minus, multe gospodării ucrainene au rămas temporar sau chiar complet fără căldură, electricitate şi apă. Oamenii sunt rugați să aibă răbdare până la găsirea unor soluții cât mai rapide.

Conform cifrelor oferite de guvern, între 25 şi 30% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost avariată. Mai multe țări vor trimite generatoare în acest context. Prima țară ce deja a oferit acest sprijin este Germania, cea care a livrat în zona de conflict primele sute de generatoare.

Ai mai putea citi: SUA susține că ritmul războiului din Ucraina a încetinit. Ambele armate s-ar pregăti pentru o ofensivă majoră la primăvară

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult