- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

SUA susține că ritmul războiului din Ucraina a încetinit. Ambele armate s-ar pregăti pentru o ofensivă majoră la primăvară

04 Dec, 11:23 • Bumbeneci Diana
Agențiile de informații din SUA susțin că în următoarele luni, războiul va ajunge un ritm mai lent. Atât Ucraina, cât și Rusia s-ar pregăti pentru o ofensivă în primăvară.
SUA susține că ritmul războiului din Ucraina a încetinit. Ambele armate s-ar pregăti pentru o ofensivă majoră la primăvară

Ritmul luptelor din Ucraina a devenit mai lent în această perioadă și sunt șanse foarte mari să se mențină la acest nivel în următoarele luni, pe durata iernii, susțin agențiile SUA, citate de Digi24. Cu toate acestea însă, nu există nicio dovadă că rezistența din partea forțelor ucrainene ar fi în scădere, a spus directoarea comunității americane de informații, Avril Haines.

O nouă ofensivă puternică ar putea avea loc la primăvară în Ucraina

Militarii din ambele tabere vor încerca să se reaprovizioneze și să se realimenteze, în perspectiva unei contraofensive la primăvară. Războiul din Ucraina este tot mai aproape de zece luni, timp în care Rusia a pierdut mai mult de jumătate din teritoriile pe care l-a ocupat, iar numărul victimelor este extrem de mare. Acum, cea mai mare parte a luptelor au loc în jurul orașului Bahmut și regiunii Donețk din estul Ucrainei. Luptele au încetinit după retragerea trupelor ruse din Herson, luna trecută, a spus Haines.

Război pe timp de iarnă în Ucraina
Război pe timp de iarnă în Ucraina

Citește și: Președintele Chinei se implică în războiul dintre Rusia și Ucraina. „Este în interesul Europei și în interesul comun al tuturor”

„Observăm deja un ritm redus al conflictului și ne așteptăm să vedem același lucru în lunile următoare”, a adăugat ea.

Atât armata ucraineană, cât și cea rusă vor încerca să se pregătească pentru o contraofensivă după iarnă.

„Dar suntem destul de sceptici în ceea ce privește capacitatea rușilor de a se pregăti pentru o ofensivă. Suntem optimiști în ceea ce-i privește pe ucraineni, în schimb”, a adăugat ea.

Haines a mai explicat și că serviciile de informații americane sunt de părere că președintele rus Vladimir Putin nu are o imagine completă a provocărilor cu care se confruntă armata sa.

„Vedem lipsuri de muniție, moral scăzut, probleme de aprovizionare și logistică”, a explicat oficialul.

Citește și: Iarna distruge ucrainenii. Sute de generatoare de curent electric, trimise rapid de Germania în Ucraina

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult