- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Iarna distruge ucrainenii. Sute de generatoare de curent electric, trimise rapid de Germania în Ucraina

02 Dec, 15:34 • Bumbeneci Diana
Germania trimite ajutoare în Ucraina pentru a-i ajuta pe oameni în plină iarnă. Primele sute de generatoare vor ajunge curând în țara afectată de război.
Iarna distruge ucrainenii. Sute de generatoare de curent electric, trimise rapid de Germania în Ucraina

Generatoare trimise de Germania pentru Ucraina. Primele câteva sute au plecat de urgență spre ucraineni, după ce mii de oameni au rămas fără energie electrică în plină iarnă. Din cauza atacurilor produse de ruși, ucrainenii sunt în mare pericol în acest sezon rece, anunță DPA, citat de Agerpres.

Germania a trimis primul transport de generatoare către Ucraina

Sute de generatoare de curent electric din Germania au fost livrate, în regim de urgență, spre Ucraina. Mii de oameni stau în frig și nu au electricitate în plin sezon rece și riscă să fie în mare pericol din cauza rușilor.

Agenţia federală germană pentru ajutor tehnic (THW) a confirmat în cursul zilei de azi că a livrat până acum aproape 150 de generatoare, iar alte 320 sunt pregătite pentru a fi transportate. Prin noua formă de sprijin, Germania răspunde solicitării din partea autorităților ucrainene. Infrastructura energetică a Ucrainei a suferit distrugeri importante după bombardamentele ruse din ultimele săptămâni, scrie Agerpres care citează DPA.

Ai mai putea citi: Germania sprijină Ucraina din nou. Va fi livrat un nou lot de tancuri de apărare

Mai multe generatoare ar urma să fie transportate către Odesa, Nicolaev şi în regiunea Herson, trei dintre cele mai afectate zone. Unele dintre echipamente sunt potrivite pentru fi montate pe remorci auto, astfel încât utilizarea lor este foarte flexibilă.

Nevoie de generatoare în Ucraina
Nevoie de generatoare în Ucraina

Conform autorităților, echipamentele nou-nouţe au fost trimise direct către Ukrenergo, cel mai mare furnizor de energie al Ucrainei, pentru a stabiliza livrările energetice, a anunţat THW. În acest sens, Ukrenergo promite o alimentare provizorie cu energie pentru facilităţile importante, cel puțin în perioada următoare.

THW are ca obiectiv principal activitatea de protecţie civilă şi pentru gestionarea dezastrelor, bazată pe voluntariat. Ea numără peste 80.000 de voluntari în rândurile sale. Cum la temperaturi cu minus, multe gospodării ucrainene au rămas temporar sau chiar complet fără căldură, electricitate şi apă, THW începe să sprijine puternic țara afectată de război.

Citește și: Președintele Chinei se implică în războiul dintre Rusia și Ucraina. „Este în interesul Europei și în interesul comun al tuturor”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult