- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Nou pachet de sancțiuni pentru Rusia! Alexander Dughin trecut pe lista neagră

05 Oct, 18:52 • Cornel Ghimeșan
Miercuri țările din Uniunea Europeană au ajuns la un acord politic cu privirea la aplicarea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.
Nou pachet de sancțiuni pentru Rusia! Alexander Dughin trecut pe lista neagră

Noi sancțiuni împotriva Rusiei au fost hotărâte printr-un acord politic de către țările Uniunii Europene. ACesta este al 8-lea pachet de sancțiuni pe care Rusia le primește ca urmare a invaziei din Ucraina, iar acum cu precădere pentru anexarea ilegală a celor patru teritorii: Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk.

„Ambasadorii au ajuns la un acord politic cu privire la noile sancţiuni împotriva Rusiei: un răspuns contondent al UE la anexarea ilegală de teritorii ucrainene de către (preşedintele rus Vladimir) Putin”, a anunţat preşedinţia cehă prin rotaţie a Consiliului UE, într-un mesaj postat pe Twitter.

Alte articole: Repartitoarele românilor trebuie să fie schimbate obligatoriu. Lovitură pentru românii care stau la bloc

Noi sancțiuni pentru Rusia

Nou pachet de sancțiuni pentru Rusia! Alexander Dughin trecut pe lista neagră
Nou pachet de sancțiuni pentru Rusia! Alexander Dughin trecut pe lista neagră

Pe lista neagră a peroanelor sancționate se află s-ar afla și ideologul rus Alexander Dughin, conform unor surse europene. Potrivit EUobserver în Uniune este discutată interzicerea acordării vizei pentru Dughin și de asemene, înghețarea bunurilor acestuia. Se pare că acesta i-ar fi cerut președintelui Vladimir Putin să înceapă războiul pentru a forma „un imperiu eurasiatic totalitar, dominat de Rusia, care include Ucraina din motive istorice, religioase și geografice”,

Alte restricții impuse de UE ar urma să fie: extinderea interdicțiilor de import asupra mărfurilor – produse de oțel, hârtie, pastă de celuloză, produse chimice, plastic, tigarete, utilaje și aparatură de uz casnic, etc. De asemenea, se va interzice transportul naval l țițeiului rusesc, către țări tețe peste plafonarea prețului la petrol și alte servicii aferente. Pachetul de restricții mai prevede și o extindere a regimului de sancțiuni către Herson și Zaporojie.

Acest pachet de restricții vine ca urmare a anexării ilegale a celor 4 regiuni ucrainiene. În urmă cu o săptămână Vladimir Putin promulga legea care oficializa anexarea regiunilor, controlate parțal de forțe ruse. Rusia anunța anexările după ce a organizat presupuse referendumuri în zonele respective. Guvernele din vest și Kievul au declarat că Rusia încalcă dreptul internațional.

Citește și: BNR ne împovărează cu ratele. Banca Centrală a majorat rata dobânzii de politică monetară la 6,25%

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult