- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Scenariu sumbru pentru compania elenă de telefonie OTE! Se pregătește de retragere de pe piața românească

09 Jun, 19:13 • Constantin Cristina
Potrivit presei din Grecia, compania elenă de telefonie OTE intenționează să se retragă din România.
Scenariu sumbru pentru compania elenă de telefonie OTE! Se pregătește de retragere de pe piața românească

Compania elenă de telefonie OTE

analizează scenarii de retragere din România, potrivit presei din Grecia, a informat Mononews.gr.

Citește și: Decizie fără precedent! Compania Telekom din România va fi vândută unui mare fond de investiții europene

Scenariu sumbru pentru compania elenă de telefonie OTE! Se pregătește de retragere de pe piața românească

Michalis Tsamaz

, directorul executiv al companiei elene de telefonie OTE, a declarat în cadrul Adunării Generale a acționarilor, că intenționează să vândă Telekom România, luând toate variantele în calcul.

Mai mult, directorul a mai subliniat că pentru acest pas este nevoie de un plan bine pus la punct.

„Obiectivul este să ne asigurăm că filiala din România evoluează în mod corespunzător și rămâne sănătoasă și, dacă se va găsi prețul potrivit, o vom vinde, dar mai este încă de lucru”, a spus Tsamaz.

OTE
OTE

De asemenea, compania Telekom România nu prea mai avea succes în ultima perioadă, ajungând să scadă cu 12% până la 69 de milioane de euro, iar profitabilitatea EBITDA (AL) se afla la 3,5 milioane de euro, fiind în scădere cu 8,2 milioane de euro.

Telekom Romania este un brand de telecomunicații din România, lansat pe 13 septembrie 2014. Deși se prezintă și comunică sub același brand, serviciile fixe sunt oferite de Telekom Romania Communications SA (fost Romtelecom SA), iar serviciile mobile sunt oferite de Telekom Romania Mobile Communications SA (fost Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA).

OTE este o companie de telecomunicații din Grecia, cu sediul la Atena. Cu diverse subsidiare, în special în Europa, OTE a avut în 2006 o cifră de afaceri de 5,891 miliarde €. Statul grec deține 5% din acțiunile companiei iar Deutsche Telekom 45%.

Alte articole: Companiile care primesc forțe proaspete de ajutor! Ministerul Finanțelor a aprobat stimulente în valoare de 363 milioane de lei