- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Schema prin care doi români au păcălit autoritățile din SUA și au obținut peste 5 milioane de dolari

25 Feb, 17:48 • Adrian Popovici
Un cuplu de români tineri a reușit să păcălească autoritățile din Statele Unite și să se îmbogățească ilicit cu cinci milioane de dolari. Cei doi, în vârstă de 29 și 30 de ani, sunt acum acuzați de fraudă și spălare de bani după ce au folosit o schemă elaborate de fraudare a subvențiilor de șomaj destinate persoanelor afectate de pandemie
Schema prin care doi români au păcălit autoritățile din SUA și au obținut peste 5 milioane de dolari

Într-un scandal care a captivat atenția publicului american și a ridicat semne de întrebare privind securitatea sistemelor de asistență socială, un cuplu de români tineri a reușit să păcălească autoritățile din Statele Unite și să se îmbogățească ilicit cu cinci milioane de dolari. Cei doi, în vârstă de 29 și 30 de ani, sunt acum acuzați de fraudă și spălare de bani după ce au folosit o schemă elaborate de fraudare a subvențiilor de șomaj destinate persoanelor afectate de pandemie, transmite Times of San Diego.

Românii, extrem de eficienți, au pus la punct o schemă ingenioasă, folosind documente false pentru a aplica în mod repetat pentru beneficii de șomaj de la Departamentul pentru Dezvoltare a Forței de Muncă din California. Banii obținuți, care trebuiau să ajute cei afectați de pierderea locurilor de muncă în timpul pandemiei, au fost, în schimb, direcționați în conturile lor personale.

Te-ar putea interesa și: Zeci de turiști au picat în capcane de milioane de euro și au rămas fără vacanță și fără bani! Escrocheria cu vile de lux în Grecia, Spania, Italia, Franța a mers ca unsă

Schema celor doi români, descoperită de autoritățile americane. Sursă foto: Freepik
Schema celor doi români, descoperită de autoritățile americane. Sursă foto: Freepik

Câți bani au obținut cei doi din această schemă?

Bărbatul a reușit să obțină peste 28.000 de dolari în numele său și 244.050 de dolari pentru plata altor persoane, inclusiv pentru soția sa, înainte ca autoritățile să descopere această schemă ilegală și să intervină. Înainte de a fi prinși de autoritățile din SUA, cei doi tineri au cheltuit o parte din suma fraudată și au transferat o altă parte în România, conform dezvăluirilor procurorilor.

Cu toate acestea, autoritățile din SUA nu s-au lăsat păgubașe și au acționat rapid. Au reușit să recupereze aproximativ 200.000 de dolari din profiturile ilegale transferate în România și au confiscat un BMW X6 din 2020, achiziționat cu banii obținuți din schemă, împreună cu alte bunuri de lux, inclusiv mai multe ceasuri scumpe.

Această schemă de fraudare subliniază importanța vigilentei continue și a monitorizării stricte a sistemelor financiare și de asistență socială pentru a preveni astfel de fraude devastatoare. Într-o perioadă în care resursele sunt limitate și mulți se confruntă cu dificultăți financiare, este esențial să se asigure că ajutorul ajunge la cei care au nevoie cu adevărat și nu este abuzat de cei dornici să profite de vulnerabilitatea altora.

Citește și: Escrocheria „Acoperișul”, exportată și în Germania. Cum au încercat trei români să obțină câteva mii de euro de la un bătrân

Tags: