- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Schimbări majore în Germania! Legea imigrației suferă modificări din cauza lipsei acute de forță de muncă

26 Jun, 20:36 • Constantin Cristina
Germania schimbă legea imigrației și caută muncitori. Parlamentul Germaniei vine cu noi modificări.
Schimbări majore în Germania! Legea imigrației suferă modificări din cauza lipsei acute de forță de muncă

Schimbări majore pentru Germania! Parlamentul țării vine cu modificări la o nouă lege privind imigrația, cu scopul de a atrage cât mai mulți lucrători calificați în țară, a informat stiridiaspora.ro.

Citește și: Locomotiva Europei scârţâie din toate şuruburile. Germania, principalul partener al României, scădere de 50% şi în sectorul serviciilor

La acest moment, Germania se confruntă cu o criză acută de personal, așadar, Legea imigrației a fost adoptată de către Parlament, votată de coaliția la putere cu 388 de voturi „pentru”, 234 de voturi „împotrivă” și 31 de abțineri.

Schimbări majore în Germania! Legea imigrației suferă modificări din cauza lipsei acute de forță de muncă

Aceste modificări includ un sistem bazat pe puncte care reduce obstacolele de acces pentru solicitanți în funcție de calificările profesionale, vârstă și competențele lingvistice. Așadar, țara suferă de lipsă de personal calificat.

„La începutul acestui an, Asociația Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK) a informat că peste jumătate dintre companiile din Germania întâmpină dificultăți în ocuparea posturilor disponibile, din cauza lipsei de muncitori calificați. Procentul companiilor care se confruntă cu dificultăți în recrutarea de personal este la un nivel istoric, conform unui sondaj realizat de DIHK în rândul a 22.000 de companii. Dintre acestea, 53% au raportat un deficit de lucrători calificați”.

Germania
Germania

De asemenea, țara se mai confruntă și cu o scădere demografică și o îmbătrânire a populației, acest lucru agravând lipsa de personal în anumite domenii de muncă. Domenii, cum ar fi tehnologia informației, ingineria, sănătatea și industria manufacturieră, necesită muncitori calificați. Prin urmare, aducerea de muncitori străini cu competențe și calificări specifice poate ajuta la acoperirea acestui gol.

Punctul forte al țării este economia. Are una dintre cele mai mari economii din Europa, iar pentru menținerea acestui ritm este nevoie de ieșirea din criza de personal. Aceasta a fost cauza, pentru care guvernul a acționat și a adus modificări la Legea imigrației.

Alte articole: Germania nu se dezice de copiii săi. Sprijin financiar de 5,4 milioane de euro pentru etnicii germani din România