- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Arma energetică a lui Putin anihilată de încălzirea globală! Franța și Spania înregistrează temperaturi record. Nu mai vine iarna în Europa?

28 Oct, 11:56 • Cornel Ghimeșan
Vremea se joacă cu Putin! Temperaturi de plină vară vor fi înregistrate în acest weekend în mai multe orașe europene. Încălzirea globală anihilează principala armă a lui Putin, respectiv gazul.
Arma energetică a lui Putin anihilată de încălzirea globală! Franța și Spania înregistrează temperaturi record. Nu mai vine iarna în Europa?

O vreme care se asemănă izbitor cu cea de pe parcursul verii urmează să aducă temperaturi de până la 30 de grade Celsius în acest weekend în anumite regiuni din Franţa, unde condiţiile meteorologice blânde au persistat timp de mai multe săptămâni. În sud-vestul Franţei, temperaturile ar putea urca până la valori de 27-30 de grade Celsius în acest final de săptămână, a anunţat joi biroul naţional de meteorologie (Meteo France). Regiunile aflate de-a lungul graniţei cu Spania ar putea înregistra chiar valori de peste pragul de 30 de grade Celsius, informează DPA.

Citește și:Mașinile noi pe benzină și motorină vor fi interzise până în 2035- Acordul de la Bruxelles

În ultimele zile a fost doborât recordul de temperatură pentru această perioadăîn Franța. Datorită aerului cald din Insulele Canare şi Peninsula Iberică, temperaturile din Franţa vor fi cu 4-5 grade Celsius peste media naţională înregistrată în această perioadă a anului.

Valurile de căldură au devenit nu doar mai frecvente şi mai intense, ci se produc, de asemenea, atât mai devreme cât şi mai târziu în raport cu perioada estivală, aşa cum urmează să se întâmple în acest weekend, informează agerpres.ro. Aşa cum a subliniat şi Meteo France în prognoza sa de joi, valul de vreme caldă se produce pe fundalul tot mai vizibil al schimbărilor climatice.

„Anul acesta este excepțional. La sfârșitul lunii octombrie se răcea în mod normal și până la 1 noiembrie, de obicei ploua”, a declarat Rose-Marie Martini pentru Reuters, în timp ce se bronza pe plaja din Nisa.

Schimbările climatice își spun cuvântul! Vremea creează confuzie în toată lumea. Avem temperaturi de vară la începutul lui noiembrie
Schimbările climatice își spun cuvântul! Vremea creează confuzie în toată lumea. Avem temperaturi de vară la începutul lui noiembrie

Milioane de oameni îngrijorați de creșterea prețurilor din energie în Europa nu vor fi nevoiți momentan să pornească încălzirea în case. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, un semn al schimbării modelelor meteorologice după o vară care a cunoscut căldură extremă în Europa, cu incendii devastatoare și perioade lungi de secetă.

Această situație reprezintă uin dezavantaj enorm pentru Vladimir Putin care nu mai are cum să își folosească principala armă, respectiv gazul. Pe lângă temperaturile ectrem de ridicate, majoritatea statelor europene au găsit soluții pentru a se descurca în această iarna împotriva frigului. În acest moment, rezerva de gaze este aproape plină și de asemenea zeci de nave care transportă gaz lichefiat vin spre Eropa în fiecare lună.

Lumea s-a încălzit deja cu aproximativ 1,1 °C de la începutul erei industriale și temperaturile vor continua să crească dacă guvernele din întreaga lume nu vor reduce drastic poluarea și emisiile. ONU a avertizat că „nu există nicio propunere credibilă” pentru a menține creșterea temperaturilor globale sub pragul cheie de 1,5C.

Același lucru se întâmplă și în Malaga, în sudul Spaniei. Franța a înregistrat temperaturi cu cinci până la șase grade peste normalul perioadei în ultimele 10 zile. Françoise Vimeux, climatolog la Institutul Național de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă din Franța, a spus că este „foarte probabil” ca vremea mult prea caldă să fie pusă pe seama schimbărilor climatice. Un jurnalist francez a scris că oamenii din Paris sunt confuzi pentru că nu știu cum să se îmbrace când ies din casă.

„Tocmai am trecut pe lângă cineva în pantaloni scurți și pardesiu”, a scris el pe Twitter.

Alte articole: Criza energetică scumpește legumele! Cazul unui legumicultor din Olt! „Curentul va fi 30.000 de lei pentru ca încălzesc apa!” Cât îl costă să încălzească un solar de 8.000 de metri pătrați!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult